FrieslandCampina Foodservice in Nuenen breidt haar capaciteit uit met 1.500 m². Daarmee beschikt de vestiging over in totaal 8.000 m² aan oppervlakte. Naast meer ruimte voor opslag en receptuurvoorbereiding is er een extra productielijn geïnstalleerd.
De nieuwe productielijn stelt FrieslandCampina in staat om producten te gaan maken met een langere houdbaarheidsdatum die kunnen worden geleverd aan voedingsproducenten buiten Nederland en België.
De vestiging in Nuenen produceert naast speciale slagroom voor de bakkerijindustrie, room en producten op basis van room die verwerkt worden in onder andere vullingen voor tompouces, rijstevlaai en soepen en sauzen. Vaak wordt dit gedaan op basis van door de klant voorgeschreven eisen en wensen die vertaald worden in klantspecifieke recepturen. Op dit moment telt de vestiging in Nuenen 120 medewerkers. Circa 85 zijn werkzaam in de productielocatie.
De geschiedenis van de vestiging in Nuenen gaat terug tot 1971. De familie Van Ballegooijen is in dat jaar gestart met een bedrijf dat zich richtte op verse slagroomproducten voor bakkerijen. Het huidige pand aan de Gulberg 18 in Nuenen is in 1985 gebouwd. In 1993 heeft Coberco de roomcentrale overgenomen en zo is het bedrijf via fusies onderdeel geworden van het huidige FrieslandCampina.