In Nederland gaat FrieslandCampina de productie bij bedrijfsonderdelen van FrieslandCampina Cheese, FrieslandCampina Butter en Ecomel herstructureren. De komende twee jaar kost dat 140 arbeidsplaatsen. Tegelijkertijd wordt in totaal circa 30 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van productielocaties.
De kaasproductie van FrieslandCampina Cheese in Rijkevoort wordt verplaatst naar de productielocaties in Bedum, Gerkesklooster en Workum. Hierdoor vervallen 55 vaste en 13 tijdelijke arbeidsplaatsen bij FrieslandCampina Cheese in Rijkevoort. De sluiting is gepland in het derde kwartaal van 2017. De activiteiten van FrieslandCampina Creamy Creation en Canned Cream, waar 70 mensen werken, blijven in Rijkevoort.
FrieslandCampina Butter in Den Bosch zal zich in toekomst voornamelijk richten op het ontromen van melk en het verpakken van boter. De bereiding van boterspecialiteiten voor industriële afnemers wordt verplaatst naar FrieslandCampina Butter in Noordwijk (Groningen). Hierdoor vervallen er 21 vaste en 19 tijdelijke arbeidsplaatsen. Er blijft werkgelegenheid voor 71 personen in Den Bosch.
FrieslandCampina concentreert de productie van biologische zuivel, waaronder het merk ‘Campina Boer en Land’, in zijn vestiging in Maasdam en sluit medio 2016 de kleinschalige vestiging in Limmen. Door de sluiting komen de 26 vaste en de 4 tijdelijke arbeidsplaatsen te vervallen. In Nederland blijft FrieslandCampina zijn biologische producten onder het merk Campina verkopen. Weerribben Zuivel neemt het merk Zuiver Zuivel over. Onder de handelsnaam Ecomel blijft FrieslandCampina biologische boter en room aan voedselverwerkende bedrijven verkopen.
www.frieslandcampina.com.