Fonterra en Nestle zijn van plan een commercieel levensvatbare ‘nul-emissieboerderij’, een melkveehouderij met netto nul-uitstoot, te ontwikkelen. Het vijfjarige project, dat wordt uitgevoerd met medepartner Dairy Trust Taranaki, zal alle aspecten van landbouwactiviteiten onderzoeken om koolstof te verminderen met als doel de uitstoot tegen medio 2027 met 30 procent te hebben verminderd en binnen 10 jaar moet dat naar nul zijn gedaald.
Netto nul-emissieboerderij
De ervaringen op de demo-boerderij zullen via open dagen worden gedeeld met boeren, die vervolgens de technieken en technologieën kunnen toepassen die het meest geschikt zijn voor hun eigen bedrijf. De strategie van Fonterra is om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid en de coöperatie streeft ernaar om in 2050 netto nul te zijn.
Keuze voor Nieuw-Zeeland door op gras-gebaseerde zuivelsysteem
“Nieuw-Zeeland biedt al enkele van de meest duurzame voeding ter wereld via zijn op grasland gebaseerde zuivelsysteem. Dit nieuwe partnerschap zal kijken naar manieren om de uitstoot verder te verminderen, waardoor het lage-emissievoordeel van het land ten opzichte van de rest van de wereld wordt vergroot,” aldus Miles Hurres, CEO van Fonterra.
Je hebt zojuist een deel van een artikel uit het vakblad Melkveebedrijf gelezen. Meer van dit, thuis op de mat?