Acht adviesfilmpjes voor melkveehouders van Inagro

Om melkveehouders in deze tijden van beperkte contacten alsnog te voorzien van praktische tips lanceert Inagro een reeks adviesfilmpjes.

“In november trokken we naar het melkveebedrijf van Carl Vanhoutte-Vandemaele in Zillebeke om een technisch adviesgesprek te filmen”, verduidelijkt Eddy Decaesteker, adviseur melkvee bij Inagro. Hij en zijn collega Ilse Louwagie namen er ook de tijd om heel wat zaken voor de camera te demonstreren. Dat resulteert in een reeks van acht filmpjes die de kennis van melkveehouders, studenten en andere geïnteresseerden op een eenvoudige manier verrijkt.

Via een uitgebalanceerde rantsoenberekening kan het melkvee optimaal presteren op een economische manier. Daarom gaan de adviseurs langs op bedrijven om het rantsoen te herbekijken. In de filmpjes delen ze hun praktische knowhow, wat melkveehouders onder meer in staat moet stellen om hun rantsoen te ontleden, de technische cijfers op hun bedrijf te interpreteren, de kuil te evalueren en visuele parameters in de stal te observeren en te interpreteren.

“We zoomen ook in op drinkwater, droogstand en productieresultaten. Daarnaast demonstreren we de bepaling van de dichtheid van de kuil met een dichtheidsboor, een primeur voor Vlaanderen”, vult Ilse Louwagie aan. “Alle tips helpen om de voeropname bij het melkvee te maximaliseren.”

Alle filmpjes zijn vanaf nu beschikbaar op het YouTube-kanaal van Inagro. Om ze apart te bekijken klik hieronder op de respectievelijke links.

MPR en MCC
droogstand
voergang
drinkwater
signalen van de veestapel
mestanalyse
kuilanalyse
intro rantsoenberekening

 

Bron: naar Inagro – 19 januari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *