Agrafiek 2019 – Oscars Belgische land- & tuinbouw

Traditiegetrouw reikt Rekad Uitgeverij tijdens Agribex de Agrafiek-awards uit. Deze oscars van de Belgische land- & tuinbouw worden om de 2 jaar toegekend aan familiebedrijven actief in de loonwerksector, de melkvee- of varkenshouderij, de tuinbouwsector en jonge, startende boeren. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk innoverend en een toonbeeld voor hun vakgebied.

Innovatie uit zich op talrijke manieren in onze sector. Innovatieve ingrepen op een bedrijf kunnen dienen om de productiviteit op te drijven, maar ook om kosten te besparen. Rekad Uitgeverij wil deze innovaties in de kijker zetten.

Advertising

Alle Belgische loonwerkers, varkens- en melkveehouders evenals andere familiebedrijven actief in de sector, zoals tuinbouwbedrijven of vleesveehouderij kunnen deelnemen aan deze awards. De drie hoofdcategorieën zijn loonwerk, melkvee en varkens. Speciale prijzen zijn er voor de tuinbouwsector, buitenbeentjes (innoverende kleine projecten op het bedrijf, scholen, samenwerkingsprojecten) en jonge ondernemers in de sector (minder dan 5 jaar gestart of een bedrijf overgenomen en jonger dan 40 jaar op het moment van inschrijven). Daarnaast wordt ook een aparte prijs uitgereikt voor ‘Vrouw in de landbouw’.

Inschrijven kan zowel door de bedrijfsleider zelf als door een derde persoon en dit tot 1 juli 2019 via www.agrafiek.be.

Uit de inschrijvingen selecteert de vakjury telkens 4 bedrijven in de categorieën Melkveebedrijf, Varkensbedrijf, Loonwerker, Tuinbouw/Buitenbeentje, Jonge Ondernemer en Vrouw in de landbouw. Deze bedrijven worden door de jury bezocht om een beter beeld te krijgen van het bedrijf en van dichtbij kennis te maken met de innovaties waarmee op het erf of in de stal gewerkt wordt.

De uiteindelijke winnaars worden op de Pro-Day van Agribex 2019 bekendgemaakt.

Bron: Antoon Vanderstraeten – secretaris van de jury  – 3 juni 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: