Agrifirm 2017: ruim 38 miljoen euro nettowinst

De omzet van de Royal Agrifirm Group noteerde afgelopen jaar 2017 2,1 miljard euro, nagenoeg evenveel als in 2016. 25 miljoen van de 38,4 miljoen euro nettowinst die de coöperatie in 2017 wist te realiseren zal worden uitgekeerd aan de leden.

2017 blijkt een goed jaar te zijn geweest voor Agrifirm. Zeker in België waar het bedrijf, met vestiging in Grobbendonk, een netto-omzet van 99 miljoen euro draaide, 4 miljoen meer dan in 2016. Groei die men vooral in de legpluimveehouderij wist te realiseren.

Advertising

Het management maakte ook zijn intentie bekend om de premix-productieactiviteiten van de groep in Utrecht te verhuizen naar de vestiging van de Nuscience Group in Drongen. Herinneren we eraan dat die al langer een onderdeel van de Royal Agrifirm Group is.

Tegelijk werd aangegeven dat 2017 voor Nuscience een lastig jaar was. De resultaten variëren immers sterk al naargelang de regio. Zo ondervond het bedrijf hinder van de Algerijnse importstop voor specialiteiten. En in Brazilië was een stevige kostenbesparing en een andere commerciële aanpak nodig om de afzet en resultaatontwikkeling op peil te houden. In Spanje, Italië, Oost-Europa en China werd wel beter gescoord dan in 2016.

Voor meer details lees hier het jaarverslag-agrifirm-2017

Bron: Agrifirm – 14 maart 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *