Agrifirm realiseert 44 miljoen euro nettowinst

De Royal Agrifirm Group sluit het boekjaar 2018 af met een nettowinst van 44 miljoen euro. 28 miljoen euro daarvan zal worden uitgekeerd aan de leden van de Nederlandse voercoöperatie. Een plus van 3 miljoen vergeleken bij 2017.

“We zijn trots op dit resultaat ‘, stelt ceo Dick Hordijk in een mededeling bij de publicatie van het jaarresultaat 2018. Hordijk schrijft het succes toe aan de Better Together-strategie. “Die creëerde meer klanttevredenheid en versnelde synergie binnen de organisatie”, klinkt het.

Toch laat het management noteren dat ‘wereldwijde uitdagingen de omzet van Agrifirm verlaagd hebben.’ De voergroep wist de winst te bewaken door zich te concentreren op grote professionele klanten zodat de marges en kostenbeheersing verbeterden. Overnames en nieuwe joint ventures deden de rest.

Zo werd in Algerije een joint venture afgesloten met Diam Grain waarmee Agrifirm een premixfabriek bouwt. In de VS werd Special Nutrients, leidend qua mycotoxinebinders, overgenomen. Met de overname van Bacutil dekt Agrifirm inmiddels vrijwel geheel Polen. Afgelopen jaar 2018 werd aldaar tevens een nieuwe productielijn in gebruik genomen, zodat het lokaal verkoopvolume nog kan groeien.

In onze regio heeft Agrifirm de klantenportfolio van Veevoeders Vanhengel overgenomen. Deze varkensvoederproductie vindt nu plaats op de Agrifirm-site in Grobbendonk.

Noteren we tot slot ook nog dat het bedrijf een overeenkomst heeft afgesloten met Protix, een producent van insecten. Die wil Agrifirm op termijn als ingrediënt in diverse voederformuleringen benutten.

Voor de kerncijfers klik Key-figures-Royal-Agrifirm-Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: