Ambitieuze vernieuwing veeteeltgebeuren op Agribex 2019 aangekondigd

Het veeteeltgebeuren op Agribex belooft er in 2019 helemaal anders uit te zullen zien. Organisator Brussels Livestock Show heeft besloten het roer drastisch om te gooien.

Na Agribex 2017 oogden de vooruitzichten voor het veeteeltluik van de beurs weinig rooskleurig. Zowel financieel als praktisch leek het bijna onmogelijk om de prijskampen en dierententoonstelling verder te zetten. Na de regionalisering van de landbouwbevoegdheden midden jaren 2000 brokkelde de financiële marge gaandeweg af. De voorbije 7 edities lanceerde Brussels Livestock Show met wisselend succes verschillende nieuwe initiatieven, maar een definitieve koerswijziging bleef uit, tot nu.

Advertising

Door fokkers voor fokkers

“Wij bieden als enige vzw een onafhankelijk overlegplatform voor de Belgische fokkerijsector. We zijn bovendien allemaal gepassioneerde fokkers die zelf dieren op stal en in de weide hebben staan”, schrijft voorzitter Jean Devillers in een persmededeling. “Voor ons is Agribex tweejaarlijks een sleutelmoment waarop we bezoekers een blik achter de schermen gunnen. En dat is vandaag de dag meer dan nodig. Ongeruste vragen van politici, landbouwers, exposanten, bezoekers,… overtuigden ons niet alleen om ervoor te blijven gaan, maar ook om meteen twee versnellingen hoger te schakelen.”

#Welovelivestock en #Welovelocal

“In een heus Innovation & Startup Village zullen we innovatieve projecten de kans geven om zichzelf voor te stellen aan ons publiek. In dat kader reiken we ook een Innovation Award uit”, liet secretaris Ignace Lootvoet noteren. “Centraal vind je de Livestock Bar, een gezellige locatie waar exposanten en bezoekers elkaar in optimale omstandigheden kunnen ontmoeten en waar non-stop leerrijke infosessies plaatsvinden. Uiteraard blijft ook de piste een sleutellocatie. Daar gaan traditiegetrouw de gekende prijskampen door. Onze Belgische topgenetica zal er afwisselend schitteren naast tal van verrassende demosessies.”

#Welovelocal wordt een beurs-in-de-beurs rond de korte keten. “Op #Welovelocal kunnen landbouwbedrijven hun producten vermarkten. Maar we gaan hen ook informeren over mogelijkheden, tendensen, leveranciers,…”, aldus nog Lootvoet.

Partnership met Fedagrim

Tot slot kondigde de organisatie enkele structurele wijzigingen aan.

  • De naam ‘Vereniging voor de Inrichting van de Algemene Veeprijskampen’ behoort vanaf nu tot de verleden tijd en werd ingewisseld voor het meer hedendaags klinkende  ‘Brussels Livestock Show’.
  • Daarnaast wordt bekeken of een modernere structuur eventueel de deur kan openzetten voor commerciële organisaties en toeleveranciers.
  • Bovendien verhuist de administratieve zetel naar de kantoren van Fedagrim.

“40 jaar lang was Brussels Livestock Show de belangrijkste exposant op ons landbouwsalon. Vandaag zijn we nauwe partners, zowel financieel als praktisch. We kunnen ons helemaal vinden in het ambitieuze maar realistische plan dat we vandaag samen voorstellen”, besluit Johan Colpaert, voorzitter van Fedagrim.

Bron: Brussels Livestock Show – 27 juni 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *