Bayer: nieuwe Benelux-CEO en nieuw vliegenmiddel

Werner De Prins (foto) volgt Axel Steiger op als ceo van Bayer voor de Benelux. En als opvolger van het vliegenmiddel Solfac Vloeibaar introduceert Bayer K-Othrine SC7,5 in België.

Werner De Prins (59) is sinds 2000 bij Bayer aan de slag. Hij nam diverse managementfuncties waar in België, Turkije, Frankrijk en Duitsland. Sinds 2012 leidt hij de farmaceutische divisie van Bayer in de Benelux, een rol die hij zal combineren met zijn nieuwe functie als ceo.

Bayer heeft in België, Nederland en Luxemburg meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 10 verschillende locaties. In het belastingjaar 2018 telde de Bayer Groep ongeveer 116.998 werknemers. Die realiseerden een omzet van 40 miljard euro. De uitgaven voor R&D bedroegen 5,2 miljard euro.

Tevens nieuw vliegenmiddel

Bayer brengt K-Othrine SC7,5 in België op de markt als steun in de strijd tegen vliegenoverlast. Het is de opvolger voor Solfac Vloeibaar. Dat mag sinds maart 2019 niet meer gebruikt worden.

K-Othrine SC7,5 is gebaseerd op de werkzame stof deltamethrine. Het staat bekend om de snelle werking en goede effectiviteit onder moeilijke omstandigheden. Het mag toegepast worden door professionele gebruikers ter bestrijding van o.a. vliegen in aanwezigheid van dieren. K-Othrine SC7,5 behoort tot de vrije circuit biociden.

Bayer beklemtoont wel dat een goede strategie tegen vliegen start met een goede voorbereiding en het hebben van een gedegen plan van aanpak. Een goede hygiëne en de inzet van preventieve middelen zijn de eerste voorwaarden voor het voorkomen van vliegenoverlast.

Bron: naar Bayer 16 juni & 8 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: