Bemestingsadvies op elk perceel met de Yara GrassN app

Yara lanceert ook dit jaar weer de Yara GrassN app. Naast dat de web-app is aangepast aan de allernieuwste wet- en regelgeving, is de  GrassN app is nu ook in Wallonië te gebruiken. Net als de Nederlandse en Vlaamse melkveehouders krijgen de Waalse collega’s een bemestingsadvies afgestemd op hun specifieke omstandigheden tot op perceelsniveau.

Iedere melkveehouder en adviseur kan de Yara GrassN app proberen via www.yara.nl/GrassN of via www.yara.be/GrassN.

Snel advies voor 4 percelen

Een melkveehouder kan voor 4 verschillende percelen een bemestingsadvies opvragen. Op een snelle manier zelfs. De benodigde gegevens worden automatisch ingeladen op basis van de GPS-positie. Het gaat dan om grondsoort, organische stofgehalte en weerdata. Natuurlijk kan de gebruiker waar nodig de perceelsgegevens aanpassen. De Yara GrassN app geeft voor elk perceel apart een advies.

Hoe werkt deze Webapp?

Iedereen kan de Yara GrassN app gratis gebruiken. Een bezoek aan een appstore is niet meer nodig. De Yara GrassN app is direct benaderbaar als een website. Deze modernste techniek plaatst een icoontje op de telefoon van de gebruiker. Verder functioneert het als een normale app.

De GrassN app geeft een perceelsspecifiek bemestingsdvies voor grasland. Het adviesmodel gebruikt de volgende gegevens om tot het beste advies te komen:

  • Weer van de afgelopen weken
  • 10-daagse weersverwachting.
  • Grondsoort (op basis van GPS of eigen invoer)
  • Bodemvruchtbaarheid (op basis van GPS of eigen invoer)
  • Streefwaarden grasproductie en ruw-eiwit
  • Geplande drijfmestgift (op basis van daadwerkelijke hoeveelheid en gehalten)
  • Geplande kunstmestgift
  • Gepland gebruik van het perceel (maaien of weiden)

 

NMI uit Wageningen brengt 40 jaar ervaring

Het adviesmodel is ontwikkeld door het Nutriënten Management Instituut uit Wageningen (www.nmi-agro.nl). Meer dan 40 jaar onderzoek is verwerkt in de Yara GrassN app.

Voor Yara zelf is de app vooral een middel om melkveehouders en adviseurs te helpen een snel en goed advies te geven. In praktijk blijkt het dat dat de dierlijke mest optimaal benut wordt en de kunstmestgift naar beneneden kan. Optimale opbrengst en kwaliteit dus. Meer melk uit gras.

Nieuwsgierig geworden? Probeer de Yara GrassN app uit via www.yara.nl/GrassN of via www.yara.be/GrassN en haal Meer melk uit gras.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: