Bespaar op uw voerkosten met Farmdesk

Streven naar totale voerkosten van 10 cent per liter melk 

De wereld is in de ban van de coronacrisis. Naast het lichamelijke en geestelijke leed gaan helaas de melkprijzen onderuit door de mineur in de markt. En dat mogelijk weer voor een langere periode. Een moeilijke tijd voor veel melkveehouders breekt weer aan. Meer nog dan voorheen zijn het op korte termijn de voerkosten per kg melk die gaan bepalen hoe de toekomst er uitziet. Al snel 50% van de productiekosten op het veehouderijbedrijf bestaat uit de voerkosten. Als melkveehouder behoort u te weten hoe hoog deze kosten op uw bedrijf zijn om snel te kunnen sturen richting de 10 cent per liter melk. In veel gevallen ligt dit momenteel op 16 cent of meer. Het verschil tussen de voerkosten, de verkoopprijs en natuurlijk de hoeveelheid liters, bepalen uw inkomen!

 

Verhoog uw winstgevendheid

Om direct inzicht te krijgen is er vanaf nu een zeer gebruiksvriendelijk computersysteem beschikbaar waar u als melkveehouder gebruik van kunt maken. Met de Farmdesk-module is er doorlopend inzicht in de kosten en is het mogelijk om hier indien gewenst direct op te sturen. Het is niet nodig om dit aan het eind van een periode of jaar te doen, maar optimalisatie kan op ieder passend moment. Met Farmdesk is het mogelijk om de winstgevendheid te verhogen door een besparing op de voerkosten. Dit resulteert bijvoorbeeld voor een bedrijf met 100 melkkoeien en een productie van 10.000 liter/koe in een saldo dat 50.000 euro hoger is wanneer 5 cent per liter melk op de voerkosten bespaard wordt.

 

Farmdesk is zeer gebruiksvriendelijk

U hoeft zelf geen veevoerspecialist te zijn om te kunnen werken met het Farmdesk-programma. Door gebruik te maken van de voederwaarde van de voedermiddelen op uw bedrijf helpt Farmdesk u data te interpreteren en toont aan hoe individuele voercomponenten bijdragen aan uw melkproductie en gezondheid van uw koeien. Desgewenst kan een expert met u meekijken om u, daar waar nodig, te helpen. Met Farmdesk controleert u de voerkosten op u eigen bedrijf en bent u een serieuze gesprekspartner van uw voeradviseur. U kunt daarmee het optimale uit uw bedrijf halen.

 

Vergelijk uw resultaten

De Farmdesk rekenmodule geeft u de mogelijkheid om de resultaten van uw bedrijf te vergelijken met dat van andere Farmdesk-gebruikers. Zie hoe goed u het doet en hoe efficiënt u kan zijn.

Nu 3 maanden gratis ervaring opdoen

Om u juist nu, gelet op de huidige economische situatie en vooruitzichten te helpen, stelt Farmdesk het programma gedurende een periode van

3 maanden gratis beschikbaar zonder verdere verplichtingen.

U kunt hierdoor snel ervaring opdoen en op die manier inzicht in uw bedrijfssituatie krijgen.

 

Wat moet u daar voor doen

Om een klaar, correct en duidelijk beeld van uw bedrijfssituatie te kunnen krijgen is er informatie nodig om in het systeem in te geven.

  • Door in te loggen op: www.farmdesk.eu/zomeractie gaat u direct naar de pagina voor registratie en het intake formulier waar om de informatie gevraagd wordt.

Wanneer dit binnen is, wordt het verwerkt en wordt er over enkele dagen contact met u opgenomen om het systeem voor u operationeel te maken. De installatie en uitleg over de werking zal 1 tot 2 uur in beslag nemen. We zullen van tijd tot tijd onder andere via digitale nieuwsbrieven ideeën aandragen om uw voerkosten verder te optimaliseren.

Met Farmdesk loodst u uw bedrijf naar het hoogste voersaldo!

 

Farmdesk, Ons verhaal

Boeren zijn gepassioneerd door hun dieren. Maar het zijn ook bedrijfsleiders, die nood hebben aan correcte informatie en kennis. Managers die aan het hoofd staan van grote en middelgrote landbouwondernemingen. En die een optimaal rendement willen bereiken, met respect voor hun dieren en de omgeving.

Daarom zochten we een manier om een technisch-economische doorlichting op maat van een melkveebedrijf te doen. Snel te raadplegen, helder te begrijpen. Maar vooral: doeltreffend. Zodat de melkveehouder flexibel aan de slag kan met concrete ingrepen om zo de melkproductie nóg beter te maken.

www.farmdesk.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: