Bijna 4% minder toegevoegde suikers in yoghurts

De Belgische zuivelindustrie zette een belangrijke stap in het verminderen van toegevoegde suikers in zuivelproducten.  T.o.v. 2012 werd een globale reductie van -3,8 procent aan toegevoegde suikers gerealiseerd door de recepten van o.a. yoghurts, yoghurtdrinks en chocomelken aan te passen.

Hiermee komt de zuivelindustrie haar engagement in het kader van het Convenant Evenwichtige Voeding na.  “BCZ is vastberaden om verder op de ingeslagen weg te gaan, om zo onze doelstelling van 8 procent minder toegevoegde suikers tegen 2020 te bereiken”, laat afgevaardigd bestuurder Renaat Debergh, nog noteren.

Advertising

Om haar steentje bij te dragen tot een gezonder voedingspatroon van de Belgische bevolking wordt ook ingezet op marketing en productinnovaties. In dit verband beklemtoont de beroepsfederatie dat de consumptie van natuuryoghurt zonder toegevoegde suikers in de afgelopen 3 jaar met 12 procent is toegenomen. Recent werden ook verschillende innovatieve melkdranken zonder toegevoegde suikers noch zoetstoffen op de markt gebracht.

BCZ wijst er intussen ook op dat varianten met een verlaagd suikergehalte dezelfde nutriënten als andere zuivelproducten bevatten, ‘en dus even voedzaam zijn’.

Verschillende voorbeelden van Belgische zuivelproducten waarvan de toegevoegde suikers werden verminderd zijn terug te vinden op www.convenantevenwichtigevoeding.be.

Bron: naar BCZ – 20 augustus 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: