Cursus rundveevoeding bij ILVO-Dier

In januari 2017 organiseren het Departement Landbouw en Visserij, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek i.s.m. Inagro en PCR een cursus rundveevoeding voor melk- en vleesveehouders. De cursus gaat door op drie verschillende namiddagen bij ILVO-Dier in Melle.

De voederkosten bedragen meer dan 50 procent van de productiekost van zowel melk als vlees. Elke rundveehouder heeft dus belang bij een oordeelkundige en kostprijsbewuste voeding voor zijn dieren. Daartoe is het belangrijk om zelf een goed inzicht te verwerven in de belangrijkste begrippen rond rundveevoeding. Deze zijn o.a. de behoeften van het dier, de opneembaarheid van de voedermiddelen, de samenstelling en voederwaarde van voedermiddelen en het opmaken van rantsoenen.

Advertising

Daarnaast bieden verschillende melkparameters zoals het ureum-, vet-, eiwit-, en lactosegehalte de mogelijkheid om de rantsoenen voor productief melkvee bij te sturen. De opvolging van groei en conditiescore maken dit mogelijk bij vleesvee. Een goede interpretatie van deze gegevens is belangrijk. Uiteindelijk vormt een goed uitgebalanceerd rantsoen de basis voor een efficiënte productie.

Om deze redenen organiseren het Departement Landbouw en Visserij en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) in samenwerking met Inagro een cursus rundveevoeding voor melk- en vleesveehouders. In deze cursus rundveevoeding komen alle bovenstaande aspecten aan bod.

De cursus gaat door op drie verschillende namiddagen bij ILVO-Dier in Melle. Er zijn specifieke luiken voorzien voor melkvee en vleesvee. De plaatsen zijn beperkt. Aarzel dus niet om in te schrijven.

Voor de juiste data en het volledige programma klik AA_cursus rundveevoeding _jan 2017_definitief.

Bron: Mededeling Departement Landbouw en Visserij – 5 december 2016

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *