CVBB-adviseurs opnieuw op pad voor bemestingsadviezen

Heb je problemen met hoge nitraatresidu’s en ken je de oorzaak niet? Wil je de bemesting bijsturen om een vrijstelling als focusbedrijf aan te vragen? Dan ben je een bedrijf dat in aanmerking komt voor het CVBB-bedrijfsbegeleidingspakket. De formule wijzigt niet en bestaat uit een pakket van 350 euro, waarvan het CVBB 300 euro subsidieert. Als land- of tuinbouwer betaal je zelf slechts 50 euro en de btw (6%) op het totale bedrag.

Bedrijven die in 2019 voor de eerste maal inschrijven voor CVBB-begeleiding kunnen deelnemen zonder bijkomende voorwaarden. Bedrijven die eerder deelnamen, moeten een nitraatoverschrijding in 2016 en/of 2017 en/of 2018 kunnen voorleggen.

Advertising

De CVBB-adviseur komt één uur langs op je bedrijf. Na een tweede bezoek in het najaar of een stikstofstaal na de oogst kan je jouw bemestingsstrategie van het afgelopen seizoen evalueren en naar volgend jaar toe bijschaven. De rest van het pakket kan je aanvullen met relevante (niet-verplichte) analyses.

De begeleiding blijft niet beperkt tot bemestingsadviezen voor stikstof en fosfor, ook advies voor de andere voedingselementen komt aanbod. De adviseur beantwoordt ook vragen over bemestingstechnieken, toedieningstijdstip van de verschillende meststoffen en bodemvruchtbaarheid in het algemeen. Daarnaast is er ruimte voor vragen over andere regelgeving toepasbaar op jouw bedrijf.

De begeleiding gebeurt vanuit de praktijkcentra land- en tuinbouw en hun meewerkende partners.

Een overzicht van de CVBB-coördinatoren in de vijf Vlaamse provincies

Op de website www.cvbb.be vind je behalve meer informatie ook het aanvraagformulier voor bedrijfsbegeleiding.

Bron: CVBB-team – 11 februari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: