Danone gaat aan de slag met Nutri-Score

Vanaf eind oktober 2018 krijgen alle Danone-producten op de website van de onderneming, www.danone.be, een Nutri-Score toegekend. Dat is een vrijwillig label voor voedingsproducten. Voedingsmiddelen worden onderverdeeld in 5 categorieën, met een kleurenschaal die de voedingswaarde aangeeft van A (een betere voedingswaarde in het groen) tot E (minder goede voedingswaarde in het rood).

Het Nutri-Score labelsysteem geeft consumenten begrijpbare informatie over de algemene voedingswaarde van producten die duidelijk vermeld staat op de voorkant van de verpakking. Studies hebben aangetoond dat consumenten dit systeem snel begrijpen en dat dit een grotere impact heeft op hun koopgedrag in het voordeel van gezondere producten. De invoering van dit systeem, dat reeds getest werd door de Franse consumenten, kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen wat betreft de voedingsgewoontes in Europa.

Danone zal vanaf de Nutri-Score vanaf januari 2019 geleidelijk toegepassen op alle verse zuivelproducten. Tegen ten laatste eind 2020 moet het label op alle Danone-verpakkingen prijken, stelt het zuivelbedrijf in een persbericht. Nog volgens deze bron scoort inmiddels meer dan 70 procent van de Danone-producten op de Belgische markt een A of een B in het Nutri-Scoresysteem.

“Ongeveer 70 procent van onze yoghurts, gefermenteerde melk en verse kazen krijgen een Nutri-Score A of B. Deze producten maken deel uit van een gezonde en evenwichtige voeding, dankzij hun samenstelling en voedingswaarde. De meer ‘Bourgondische producten’ van ons gamma scoren gemiddeld een C en enkele scoren D. Voedingsmiddelen met een lagere Nutri-Score hebben nog steeds hun plaats binnen een evenwichtige levensstijl, als ze maar met mate worden geconsumeerd”, aldus nog het bericht.

Bron: Danone – 9 oktober 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: