“Dat draait formidabel”

Het Nederlandse bedrijf Hulst Innovatie is weer druk bezig met het produceren van twee 3C melkcarrousels. Nadat de laatste stal is geleverd bij een melkveebedrijf in de buurt van het Duitse Rostock, worden er nu stallen geleverd in Nederland en in Ieper.

De 3C-Carrousel is een zij-aan-zij binnenmelker, bedacht door de Nederlandse  melkveehouder Pieter Schouten uit Groningen en gefabriceerd door het bedrijf Hulst Innovatie. De grootte van de platforms varieert van 24 tot 50 standen. 3C levert het platform en de  melkveehouder beslist zelf welk merk melkapparatuur hij/zij erop wil plaatsen.

3C zal vlakbij de historische stad Ieper een 40 stands zij-aan-zij binnenmelker leveren. De veehouder en zijn familie zullen daar 250 koeien gaan melken. Met een capaciteit van ongeveer 160 koeien per uur, zal deze  melkveehouder in het vervolg ruim binnen twee uur al zijn koeien kunnen melken. De werkzaamheden in de werkplaats van Hulst Innovatie zijn voor deze stal inmiddels afgerond. Komende weken zal het platform ter plaatse worden opgebouwd en geïnstalleerd.

In de Nederlands levert 3C ook een 40 stands carrousel. Het bijzondere aan dit platform is, dat hij een verouderd platform gaat vervangen. Een 26 stands visgraatcarrousel maakt plaats voor een 40 stands 3C-Carrousel. Ook bijzonder is dat dit de eerste uitvoering wordt waar niet de kenmerkende wegdraaiende voerbakken in komen, maar een vaste voertrog. Dit model is in samenwerking met de veehouder uitgewerkt en wordt momenteel gebouwd in de werkplaats. Beide melkstallen zullen dit jaar nog in gebruik worden genomen. Ook over nieuwe projecten in onder andere Duitsland en Oostenrijk heeft 3C niet te klagen.

Meer informatie Hulst Innovatie B.V.

info@3ccarrousel.com

+31 (0)596 567287

www.3ccarrousel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: