DeLaval bouwt nieuwe stal op eigen Hamra-testboerderij

DeLaval investeert in de toekomst van haar eigen melkveehouderijtak met de ontwikkeling van een compleet nieuwe ligboxenstal. Die komt op de Hamra Farm, tevens de R&D-testboerderij van de melkmachinefabrikant. De start van de bouw begint in het voorjaar 2021. De oplevering is voor de tweede helft van 2022.

Hamra Farm, het melkveebedrijf van DeLaval is gelegen op een prachtige heuvel recht tegenover het hoofdkantoor van DeLaval, ten zuiden van Stockholm in Zweden. De fabrikant ontvangt er jaarlijks naar verluidt zo’n 3.000 bezoekers.

Het ontwikkelingsplan omvat een nieuwe stal voor het robotmelken, gemoderniseerde stallen voor kalveren en vaarzen en een nieuw bezoekerscentrum; allemaal gelegen op het bestaande bedrijfsterrein. Het aantal melkkoeien zou bijna te verdubbelen, van 260 naar 550.

“Wij zijn ook boeren en de Hamra Test Farm behoort tot de meest productieve melkveebedrijven in Zweden met een gemiddelde melkgift van 12.100 kg per jaar per koe”, zegt Lars Johansson, hoofd Corporate Communications & Sustainability. “We hebben voortdurend meerdere R&D-projecten lopen op het bedrijf en de investering biedt extra mogelijkheden om software en geavanceerde systemen te testen en enkele van DeLaval’s nieuwste oplossingen te demonstreren.”

Bron: naar DeLaval – 30 november 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *