DTC en Liba bieden nieuwe opleidingen aan

Dairy Training Centre (DTC Oenkerk) en Liba (Bocholt) starten met het gezamenlijk aanbieden van de opleiding Middelbaar Kader Melkveehouderij voor bedrijfsopvolgers, de training TOP-melkveehouderij voor professionele medewerkers en de SPRINT-training voor zij-instromers en partners van de melkveehouderij op de Zuid-Nederlandse en Belgische markt.

De opleiding Middelbaar Kader Melkveehouderij (MKM) is bedoeld voor melkveehouders in spe die bijvoorbeeld het familiebedrijf in de toekomst willen overnemen.

Advertising

Met de 31-dagendurende training TOP-medewerker Melkveehouderij verdiepen deelnemers die het diploma MBO Veehouderij – of een andere opleiding op hetzelfde niveau – al op zak hebben, hun praktijkkennis- en vaardigheden op het gebied van onder andere diergezondheid, vruchtbaarheid (KI, drachtcontrole, verloskunde), veevoeding en melkwinning.

De SPRINT-training richt zich tot geïnteresseerden die geen agrarische opleiding of achtergrond hebben, maar wel meer willen weten over de melkveehouderij. Denk aan bijvoorbeeld de partner van de melkveehouder, zonder actuele voorkennis of een verzekeringsagent die regelmatig contact met de melkveehouderijsector heeft. De 9 themadagen kunnen als geheel worden gevolgd, maar ook inschrijven voor specifieke thema’s – zoals melkveevoeding, huisvesting, uiergezondheid, vruchtbaarheid en bedrijfsanalyse – behoort tot de mogelijkheden.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.dairytrainingcentre.com voor voorlichtingsbijeenkomsten in april in Lage Mierde (Nederland) en in juli in Turnhout (België). Ook aanmelden voor de trainingen is mogelijk via deze website. Zie ook www.liba.be

Bron: Dairy Training Centre & Liba

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: