Eddy Leloup verlaat Milcobel per 1 mei

In een nota aan de leden-melkveehouders luidt het vanwege Milcobel dat Eddy Leloup, Directeur Milk & Farms, meegedeeld heeft zijn loopbaan bij het bedrijf vervroegd te beëindigen. De geplande hervormingen van, en opvolging voor, het Milk & Farms departement zullen sneller doorgevoerd worden dan voorzien. Opzet is dat Leloup per 1 mei 2021 ‘de fakkel van een hertekende Milk & Farms-afdeling doorgeeft’, aldus nog de nota die op 20 januari ondertekend werd door CEO Nils van Dam en voorzitter Betty Eeckhaut.

In de mededeling wordt verder duidelijk gemaakt dat het administratieve team van Milk & Farms in de toekomst deel zal uitmaken van de Finance-afdeling, ‘gezien melkgeldafrekening en leden-kapitaalbeheer logisch sterk verwant zijn met de kernactiviteiten van de Finance-afdeling onder leiding van financieel directeur Pierre Stevens’.

De logistieke organisatie van de melkophaling, inclusief de kwaliteitsopvolging, zal verder aangestuurd worden door Ingeborg Van Wonterghem. Om haar te ondersteunen in deze nieuwe rol zal de komende weken bekeken worden waar het departement versterkt dient te worden. Van Wonterghem zal in deze rol rechtstreeks aan de CEO rapporteren.

Tot slot luidt het dat ‘coöperatiezaken en fieldwerking in overleg met de Raad van Bestuur naar een vernieuwde opstelling gebracht worden die toekomstbestendig is en beter aansluit op een vernieuwde bestuurlijke werking’. Eddy Leloup blijft deze afdeling voorlopig leiden, maar zal de komende weken de toekomstige aansturing ervan helpen definiëren en selecteren.

Bron: naar de Mededeling organisatiewijziging aan de Milcobel-leden van 20 januari 2021

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *