European Livestock Voice pakt uit met flitsactie

Op 10 december 2019 pakte de European Livestock Voice met een flitsactie uit voor de gebouwen van de Europese Commissie in Brussel.

Ter herinnering: de European Livestock Voice is een vereniging van een twaalftal vee-organisaties die zich tot doel stelt gezamenlijke actie te ondernemen om de “andere kant” van het veehouderijverhaal onder de aandacht te brengen op Europees niveau. De organisatie liet in september 2019 voor het eerst van zich horen.

Advertising

Concreet heeft de European Livestock Voice een eigen informatiehub ontwikkeld, een online portaal dat de juistheid van de meest voorkomende uitspraken over de productie, consumptie en de voordelen van vee beoordeelt en corrigeert.

De flitsactie van deze week wil een weerspiegeling zijn van een aantal punten van zorg benadrukt door de talrijke protesten de afgelopen weken in verschillende Europese landen georganiseerd door diverse landbouworganisaties. Een rist ballonnen die letterlijk doorprikt werden stond daarbij symbool voor de mythen verspreid over de sector die vandaag de overhand halen in de media. De European Livestock Voice is de agro-bashing met betrekking tot de veehouderij beu.

Marianne Streel, landbouwster en voorzitster van de FWA (Fédération Wallonne de l’Agriculture) kwam aan het woord: “We willen mensen en beleidsmakers aansporen om aandacht te besteden aan de Europese veeteeltsector en aan de misleidende informatie die zijn reputatie schaadt en het levensonderhoud van landbouwers in gevaar brengt en zelfs hun leven in sommige gevallen. In Wallonië is de afgelopen tien jaar 31 procent van onze boerderijen verdwenen. Een angstaanjagende ontwikkeling waarmee ook andere EU-lidstaten kampen. Als we onze veehouderijen verliezen, zullen de gevolgen op veel gebieden, zowel op ons platteland als op onze steden, significant zijn. Deze consequenties worden momenteel in de debatten over het hoofd gezien, omdat men de positieve aspecten van Europese veeteelt negeert.”

De European Livestock Voice zal acties als deze de komende maanden voortzetten en nog uitbreiden.

Neem alvast een kijkje op meat the facts

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: