Europese voederveiligheidsschema’s bundelen krachten

De bundeling van krachten tussen de voederveiligheidsschema’s in Europa schrijdt gestaag verder. Zo werd midden december 2017 een tijdelijke uitwisselbaarheidsovereenkomst ondertekend tussen OQUALIM enerzijds, en AIC, GMP + International, OVOCOM (het Belgisch overlegplatform voor de diervoedersector) en QS anderzijds. De overeenkomst is geldig vanaf 1 januari 2018.

Ter herinnering: afgelopen september sloten de vier organisaties (OVOCOM, AIC, GMP + International en QS) een ‘Memorandum of Understanding’ met OQUALIM (de Franse collega’s van OVOCOM) om te streven naar volledige wederzijdse erkenning.

Advertising

Het eerste resultaat van deze samenwerking wordt een tijdelijke wederzijdse uitwisselbaarheid tussen OQUALIM en AIC, GMP + International, OVOCOM, QS met ingang van 1 januari 2018. Deze tijdelijke wederzijdse erkenning dekt de productie, distributie en het op de markt brengen van mengvoeders en voormengsels. En ze is geldig voor een overgangsperiode van 2 jaar (2018-2019). In die periode zullen alle partijen samen streven naar een volledige uitwisselbaarheid.

De eerste stap in dit gemeenschappelijk project wordt de uitbreiding van het toepassingsgebied van de wederzijdse uitwisselbaarheid, zodat ook de distributie en de handel in voedermiddelen en toevoegingsmiddelen door OQUALIM gecertificeerde bedrijven onder de overeenkomst zullen vallen. Het doel is om tot een overeenkomst te komen vóór het einde van het eerste kwartaal van 2018.

Zoals op de foto te zien werd de overeenkomst nog ondertekend door Katrien D’Hooghe. Haar taak als directeur van OVOCOM werd per 15 december 2017 overgenomen door Bart Verhulst.

Bron: OVOCOM – 14 december 2017

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *