Familie De Clercq-De Roo hoofdprijswinnaar DGZ Bioveiligheid Awards melkvee

De familie De Clercq-De Roo uit Poesele heeft de hoofdprijs in de categorie melkvee van de Bioveiligheid Awards zoals georganiseerd door DGZ gewonnen. De award werd uitgereikt op vrijdag 28 februari 2020 tijdens het rundveeseminarie op de Agridagen te Ravels.

39 veehouders waagden hun kans in deze tweede editie van de Bioveiligheid Award waarvan het startsein al in maart 2019 werd gegeven. Uit de inschrijvingen selecteerde de jury zes genomineerden: drie in de categorie melkvee, drie in de categorie vleesvee.

Advertising

Ter herinnering: met deze Award wil DGZ de veehouders aanmoedigen om samen met hun bedrijfsdierenarts werk te maken van een steeds betere bioveiligheid op hun bedrijf. In de maand januari kon het grote publiek stemmen op hun favoriete kandidaten. 7.000 sympathisanten brachten een stem uit, een resultaat waarover DGZ-voorzitter Marcel Heylen zich bijzonder tevreden uitliet bij de uitreiking van de prijzen. “We hopen dat deze bewustwording ook na deze wedstrijd lang blijft doorzinderen”, verklaarde hij.

Uitslag melkvee

  • Jo De Clercq en Stefanie De Roo, Poesele-Nevele, werden bekroond als beste kandidaat in de categorie melkvee. Zij winnen een geldprijs van 3.750 euro.
  • Luc Criel uit Sleidinge ging naar huis met de tweede prijs, goed voor 500 euro.
  • De familie Guns van de Korenblokhoeve in Tielen eindigde op de derde plaats. Zij kregen een cheque van 250 euro.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *