ForFarmers introduceert nieuw inkuilmiddel voor gras- en maiskuilen

ForFarmers introduceert de nieuwe kuilverbeteraar SiloSolve FC voor zowel gras- als maiskuilen. Het betreft een ontwikkeling van de Deense onderneming Chr. Hansen, een wereldwijde speler op het gebied van micro-organismen voor de food- en feed-industrie. ForFarmers is vanaf 2018 exclusief partner van Chr. Hansen voor de verkoop van het nieuwe inkuimiddel in België.

Ruwvoerwinning- en conservering wordt steeds belangrijker voor de bedrijfsvoering van de melkveehouder. Meer melkproductie uit eigen ruwvoer betekent direct een verlaging van de voerkosten.

Advertising

Helaas gaat er onnodig voer en voederwaarde verloren tijdens het conserveringsproces na het afdichten van de kuil. Daarnaast ontstaat er bij het uitkuilen vaak broei. “Door deze twee oorzaken gaat in de praktijk tussen het moment van inkuilen en het moment van voeren al gauw zo’n 5 tot 15 procent van het ruwvoer verloren”, luidt het vanwege ForFarmers.

Nog volgens deze bron zorgt het nieuwe middel voor een ‘ongekend snelle conservering van het ruwvoer na het afdichten van de kuil’. Het conserveringsverlies gaat hierdoor drastisch omlaag, de voederwaarde blijft behouden en de kuil kan sneller open. Ook de broeiverliezen worden geminimaliseerd, de voederwaarde en smaak blijven behouden. “Dit zorgt uiteindelijk voor meer melkproductie uit ruwvoer”, klinkt het nog.

Met de door ForFarmers ontwikkelde ‘Kuilculator’ kan iedere veehouder de potentiele extra voerwinst voor zijn eigen bedrijf snel en gemakkelijk berekenen (zie www.kuilculator.be).

Bron: ForFarmers – 12 januari 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *