ForFarmers vernieuwt eigen melkrobot-concept

Al sinds begin jaren 2000 heeft ForFarmers een concept voor robotmelkers. ForFarmers België heeft dat nu vernieuwd tot een totaalaanpak die op vier pijlers rust.

De vier pijlers

  • Ruwvoerkeuze

De juiste rassenkeuze en het gepaste bemestingsplan voor gras en mais zijn uitermate belangrijk voor het rantsoen. De specialisten ondersteunen hierbij en stemmen dit af op elke specifieke bedrijfssituatie. Verder geven ze ook praktisch advies bij het in- en uitkuilen en de toepassing van inkuilmiddelen voor optimaal behoud van smaak en voederwaarde.

  • Nutritie- en krachtvoergamma

Het ForFarmers Nutritie & Innovatie Centrum staat aan de basis van het gamma melkveevoeders. Deze worden eerst getest op verschillende praktijkbedrijven vooraleer ze in de markt worden geïntroduceerd. Dit resulteert in specifieke voeders voor robotbedrijven, zoals het nieuwe krachtvoer RoboLac.

  • Melkvee/robotspecialist

De ForFarmers-melkvee/robotspecialist heeft een solide kennis van ruwvoer, management, kennis van instellingen van alle robotmerken en diverse voerstrategieën. Hij maakt gebruik van het vernieuwde Robot Analyse Programma (RAP 2.0) waarbij real time data beschikbaar zijn om te analyseren en te vertalen naar het beste advies voor elk bedrijf.

  • Rantsoenadvies

Als basis gebruikt ForFarmers zijn rantsoenberekeningsprogramma waarin de nieuwste kennis van voederwaardering en dierbehoeften is verwerkt. Daarnaast gebeurt het finetunen van het rantsoen door koesignalen en voersignalen op te nemen in het advies voor een optimale voerbenutting.

RoboLac

ForFarmers onderzocht de smakelijkheid van krachtvoer en ontwikkelde een nieuw krachtvoer. “Na verschillende smaaktesten bij verschillende diergroepen hebben we al de smakelijkste grondstoffen geselecteerd om dit voer samen te stellen. Daarnaast gingen we ook op zoek naar het beste aroma. Dit bestaat uit verschillende geur en smaakstoffen en zit standaard in het nieuwe RoboLac”, aldus Guy Verhulst, robotspecialist ForFarmers België.

Vernieuwd Robot Analyse Programma

Het ForFarmers-robotanalyseprogramma (RAP) werd geoptimaliseerd tot RAP 2.0 waardoor de robotspecialisten nu in staat zijn om met real time data te werken, maar ook om historische overzichten te creëren. Deze data zijn nu ook te allen tijde en overal beschikbaar voor de melkveespecialisten.

Bron: naar ForFarmers Ingelmunster – 27 oktober 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *