FrieslandCampina reorganiseert andermaal

Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft het voornemen de organisatie te vereenvoudigen in 4 nieuw te vormen wereldwijde business groups: Consumer Dairy, Specialised Nutrition, Ingredients en Basic Dairy.

Momenteel zijn er nog 5 divisies. De nieuwe business group FrieslandCampina Consumer Dairy wordt samengesteld uit de huidige consumentgerichte business groups FrieslandCampina Europe, Middle East & Africa, FrieslandCampina Asia en de consumentgerichte activiteiten van FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder.

Advertising

De nieuwe business group FrieslandCampina Specialised Nutrition richt zich op speciale voeding, zoals kinder-, sport- en ouderenvoeding vanwege het toenemende belang van deze hoogwaardige markten voor FrieslandCampina.

De twee andere business groups richten zich op de business-to-business-markt: FrieslandCampina Ingredients met de productie en verkoop van ingrediënten en FrieslandCampina Basic Dairy met de productie en verkoop van standaardproducten als kaas, boter en melkpoeder voor de voedingsmiddelenindustrie en de retail. Deze laatste business group wordt tevens verantwoordelijk voor het optimaliseren van de melkverwerking.

“Om succesvol te blijven moeten we sneller inspelen op veranderingen in de consumentenvraag en klantbehoeften en ontwikkelingen in de samenleving. Dat kunnen we realiseren door grotere zelfstandigheid van de business groups met snellere besluitvorming. Met de vereenvoudiging van de organisatie en gerichte innovaties investeren we in het verder versterken van onze merken op het gebied van speciale voeding, melk en overige zuiveldranken, yoghurt, kwark, kaas en ingrediënten”, luidt het in een persmededeling vanwege ceo Roelof Joosten.

Ook de aansturing van de onderneming wordt aangepast door het verkleinen van de executive board en het aanstellen van een executive leadership team. Dat zal per 1 januari 2018 o.a. bestaan uit:

Chief executive officer: Roelof Joosten
Chief financial officer: Hein Schumacher
President Consumer Dairy: Roel van Neerbos
President Specialised Nutrition: Berndt Kodden
President Ingredients: Kathy Fortmann
President Basic Dairy: Hans Meeuwis
President FrieslandCampina China: Rahul Colaco

Twee leden van de huidige executive board Piet Hilarides, (chief operating officer Consumer Products Asia) en Bas van den Berg (chief operating officer Cheese, Butter & Milkpowder), zullen FrieslandCampina aan het eind van het jaar verlaten.

Wat de finale invloed van deze nieuwe reorganisatie op de tewerkstelling binnen de groep zal betekenen is nog onduidelijk. In de Nederlandse pers verklaarde het management alvast dat ‘banenreductie niet uit te sluiten valt, maar dat er ook nieuwe activiteiten worden opgestart waarvoor nieuwe mensen nodig zijn.’

De Centrale Ondernemingsraad is met betrekking tot de voorgestelde wijzigingen om advies gevraagd. Bedoeling is dat de nieuwe organisatie vanaf 1 januari 2018 operationeel is.

Bron: FrieslandCampina – 16 augustus 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *