FrieslandCampina stopt 2 Friese poederproducties

FrieslandCampina gaat de poederproductie in Dronrijp en Gerkesklooster, beiden in Friesland gelokaliseerd, beëindigen. De vestiging in Dronrijp waar momenteel verschillende poederproducten worden geproduceerd wordt per 1 april 2022 gesloten. De wei- en melkpoedertoren in Gerkesklooster sluit per 15 januari 2021. Gerkesklooster blijft wel andere zuivelproducten zoals kaas produceren. In totaal verdwijnen er aldus 57 arbeidsplaatsen.

Beide besluiten passen in de op 10 november jl. aangekondigde versnelling van FrieslandCampina’s strategie ‘Our Purpose, Our Plan’ om onder meer structurele overcapaciteit te verminderen door sluiting van productielocaties of verplaatsing van activiteiten.

De poedertoren in Gerkesklooster deed dienst als noodvoorziening voor de verwerking van melk in het geval van een storing elders in het netwerk. De poederproducten die in Dronrijp worden geproduceerd voor toepassing in kindervoeding, medische voeding en sportvoeding zullen in andere productielocaties van FrieslandCampina worden geproduceerd. De vestiging in Dronrijp maakt deel uit van het productienetwerk van FrieslandCampina Ingredients en die in Gerkesklooster van FrieslandCampina Dairy Essentials.

De medewerkers en vakbonden zijn over de voorgenomen besluiten geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. Voor medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan.

Bron: naar FrieslandCampina – 1 december 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *