Groene Kring start begeleiding buitenlandse stage

Groene Kring start dit voorjaar met het begeleiden van jongeren die stage willen lopen op een landbouwbedrijf in het buitenland. De organisatie wil meer jongeren de stap laten zetten om internationale ervaring op te doen en wil samen met de stagiair streven naar een optimale kwaliteit van de stage. 

De vereniging voor jonge land- en tuinbouwers breidt zo zijn aanbod binnen de pijler opleiding uit. Niet enkel studenten vallen onder de doelgroep, maar ook jonge boeren die reeds gestart zijn.

Advertising

Groene Kring beoogt een begeleiding op maat, waarbij de lengteduur of de regio van de stage niet uitmaken. Jongeren die interesse hebben, kunnen zich nu al aanmelden voor de eerste oriënterende gesprekken, daarna kan de begeleiding starten.

In juni kunnen de eerste stagiairs vertrekken. Het aanbod omvat begeleiding bij het vinden en kiezen van een stagebedrijf, het opmaken van een stagecontract, administratieve begeleiding en ondersteuning bij het vinden en aanvragen van een beurs of financiering.

Groene Kring voorziet een voordeeltarief voor de eerste vijf stagiairs van 2018, die de pioniers in het project zullen zijn. Daarnaast wil Groene Kring de deelnemers ook ondersteunen om hun ervaring tijdens en na de stage te delen met collega’s. De stagiairs zullen namelijk de beste ambassadeurs van het belang van een buitenlandse stage zijn.

Het project wordt ondersteund door het departement Landbouw en Visserij. Minister Joke Schauvliege schreef eerder al in de beleidsnota dat buitenlandse stage voor jongeren belangrijk is. Daarnaast vond Groene Kring ook al gesprekspartners in een aantal scholen en in CEJA, de Europese koepel voor jonge boeren.

Meer info vindt u op de website van Groene Kring: www.groenekring.be/buitenlandsestage

Bron: BB – 12 feb 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: