Hele agrovoedingsketen van vitaal belang

Viroloog Marc Van Ranst en Piet Vanthemsche, voorzitter van het economisch crisisteam, bezochten op vrijdag 20 maart het zuivelbedrijf Olympia. Daarmee wilden ze het belang van voedingssector onderstrepen. “Onze bedrijven moeten blijven produceren” was de boodschap.

Met hun bezoek steunden Van Ranst en Vanthemsche alle werknemers van Olympia en bij uitbreiding iedereen uit de agrovoedingsketen in hun belangrijke taak om de voedselvoorziening te verzekeren.

Advertising

“In deze gezondheidscrisis moet onze maatschappij blijven doordraaien en dan vragen wij uitzonderlijke inspanningen van uitzonderlijke mensen”, aldus Van Ranst over de medewerkers uit de voedingsindustrie.

Piet Vanthemsche voegde nog toe dat ‘de voedingssector vitaal is voor ons dagelijks leven en afhankelijk is van de economische keten die erachter zit’.

Inmiddels nemen de Belgische zuivelbedrijven wel hun voorzorgen om de social distancing te handhaven en de veiligheid voor alle medewerkers te garanderen.

Er klonk een welgemeende dankjewel alle medewerkers van de zuivelbedrijven en distributiecentra, de melkophalers en melkveehouders om de voedselproductie en bevoorrading te blijven garanderen.

Jullie zijn onze helden, dankjewel! #foodheroes

Bron: naar BCZ – 20 maart 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: