Kandidaten gezocht voor energiescans op Kempische melkveebedrijven

Studenten Energietechnologie en studenten Agro- en Biotechnologie van Thomas More in Geel gaan samenwerken om Kempense melkveebedrijven te screenen op hun energieverbruik. Ze zoeken bedrijven om een energiescan uit te voeren. Op basis van de screening krijgen de melkveebedrijven aanbevelingen om hun energiekosten te verlagen.

De voorbije drie jaar namen de studenten van de opleiding Energietechnologie het energieverbruik van kledingwinkels, bakkers en slagers onder de loep. Dit jaar verschuift de focus naar de landbouwsector. Met het project steunen de studenten de doelstelling van Kempen2030, het engagement van de 29 Kempense gemeenten om 40 procent CO2 te besparen tegen 2030.

Advertising

Inschrijven kan tot 20 januari 2020

De geselecteerde bedrijven mogen begin februari een bericht verwachten. Teams van telkens vijf studenten zullen dan een energiescan van de melkveebedrijven maken waarna de resultaten geanalyseerd en met elkaar vergeleken worden.

Elke melkveehouder krijg daarna advies op maat van zijn eigen bedrijf en wordt begeleid om het energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden op 12 mei 2020 voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners.

Voor meer info klik www.kempen2030.be/energiescan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: