Klimaatparcours ingericht op het Koeweidehof

Milcobel wil bijdragen tot het realiseren van de Europese klimaatdoelstellingen. De zuivelverwerker heeft daarom met ILVO een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met als doel om via co-creatie en wetenschappelijk onderzoek de methaanuitstoot bij koeien tegen 2030 met 19 procent te verminderen, in navolging van het convenant Enterische Emissie.

Verder is het de ambitie van ILVO en Milcobel om tegen 2030 via onderzoek en aanpassingen in technieken (voeder, additieven) de totale uitstoot van broeikasgassen per liter melk nog te verminderen.

Advertising

ILVO en Milcobel bekrachtigden deze overeenkomst officieel op 6 september 2019. Tegelijk richtten ze een klimaatparcours in op het Koeweidehof van Bart Vanderstraeten en Marijke D’Hertefelt, te Merchtem, voormalige winnaars van de Agrafiek. Daarbij worden in diverse etappes door het melkveebedrijf de inspanningen die de sector levert en in de toekomst nog zal leveren toegelicht.

Eén van die stops is onder meer de biogasinstallatie die in staat is om uit koeienmest jaarlijks 25 gezinnen van stroom te voorzien. Een andere stop gaat over het gloednieuwe bedrijfsgerichte project KLIMREK. Dat gaat op zoek gaat naar klimaatmaatregelen op maat mét economische kansen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: