Landbouwstudiedag UGent heeft Brexit als focus

De jaarlijkse landbouwstudiedag door de Vakgroep Landbouweconomie van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent – dit jaar op de agenda op 6 februari – draagt als titel ‘Landbouw gewrongen tussen nationalisme en globalisering: een illustratie door Brexit’.

Dr. Koen Dillen volgt als landbouweconoom bij DG AGRI vanuit de Europese Commissie de Brexit-onderhandelingen op. Hij kan een blik werpen op het perspectief van de Europese Commissie en heeft de achtergrond van de vele studies die de economische impact berekend hebben.

Advertising

Prof. Ferdi De Ville werkt aan de vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent. Ferdi De Ville heeft in 2018 een boek gepubliceerd met als titel: ‘Winnaars en verliezers: De politieke economie van Europese integratie’ en een artikel in Comparative European Politics: ‘Understanding EU trade politics after TTIP, Trump and Brexit’. Als expert in Europees handelsbeleid, de eurocrisis en de interactie tussen beide, kan hij ons meer vertellen over de politieke dimensie van Brexit gerelateerde uitdagingen.

Pieter Verhelst, lid van het hoofdbestuur van Boerenbond, volgt al jaren de evolutie van het Europese beleid op om de landbouwers te informeren over de gevolgen. Hij zal toelichten wat de verwachtingen zijn voor de Vlaamse landbouw en wat de verwachtingen zijn van de landbouwsector voor acties van het beleid.

De studiedag wordt afgesloten met een debat waarbij iedereen kan participeren en een receptie om na te kaarten en te netwerken.

Voor de volledige informatie klik Landbouwstudiedag2019

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: