Lely verkoopt afdeling ruwvoerwinning aan AGCO

Het internationaal opererende familiebedrijf Lely is van plan om het bedrijfsonderdeel Forage, dat machines voor ruwvoerwinning produceert, aan AGCO Corporation te verkopen. AGCO Corporation is wereldwijde speler op het gebied van ontwerp, fabricage en distributie van landbouwmachines. Bekende merken zijn onder andere Challenger, Fendt, GSI, Massey Ferguson en Valtra.

Met de voorgenomen verkoop wil Lely zich in de toekomst volledig op het zogeheten Dairy-segment concentreren: de ontwikkeling van robotica, zoals melkrobots, en andere innovaties op het melkveebedrijf. “De productie van robotica en andere innovaties voor de melkveehouderij blijft in Maassluis, Pella (VS) en Leer (D)”, verzekert ceo Alexander van der Lely.

Advertising

De voorgenomen verkoop heeft gevolgen voor de werkgelegenheid bij Lely:

  • De graslandproducten die in Maassluis worden gefabriceerd (maaiers, harken en schudders) overlappen met het assortiment van AGCO Corporation. De Forage productie in Maassluis wordt daarom na de verkoop afgebouwd. De verwachting is dat de koper de productie zal stoppen per 31 maart 2018. Alle medewerkers in Maassluis blijven vooralsnog in dienst van Lely. Circa 95 medewerkers die werkzaam zijn binnen productie zullen tijdelijk worden gedetacheerd bij AGCO Corporation. Nadien zal Lely samen met hen een oplossing zoeken binnen of buiten het bedrijf.
  • In Duitsland worden, na afronding van de reeds ingezette herstructureringen, de fabrieken in Wolfenbüttel (balenpersen) en Waldstetten (opraapwagens) eigendom van AGCO Corporation en de medewerkers komen daar na de verkoop in dienst. De verkoop van Forage biedt deze medewerkers uitzicht op een betere toekomst bij een bedrijf dat zich volledig concentreert op de fabricatie van tractoren en landbouwmachines.
  • Een aantal Forage-medewerkers van de internationale Lely Support Organisaties komt na de verkoop in dienst van AGCO Corporation.

Lely zal zijn personeelsbestand na de verkoop van Forage verder moeten inkrimpen om een gezonde basis te hebben voor de toekomst. De verwachting is dat dit op termijn zal leiden tot een vermindering van circa 200 arbeidsplaatsen over alle vestigingen, waaronder ongeveer 100 op het hoofdkantoor.

Bron: LELY & AGCO – 14 maart 2017

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: