Libramont klaar voor Holstein-confrontatie

De top van de Europese Holsteiners strijkt dezer dagen neer in Libramont. Daar wordt op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april 2019 de Europese Holstein Confrontatie georganiseerd.

Het evenement wordt elke drie jaar opgezet door één van de leden van de Europese Holstein Confederatie. Zowel de prijskampen voor zwartbont als voor roodbont vinden er plaats. Daarnaast is er tijd en gelegenheid genoeg om professionelen uit verschillende landen te ontmoeten. Ook vier fokkerijbedrijven zetten de deuren open in het kader van dit evenement.

15 landen

Marie-Ange Moureaux van AWE (l’Association Wallonne de l’Elevage) is één van de organisatoren: “We zijn vastbesloten om deze unieke kans te grijpen en er een onvergetelijk evenement voor de Europese Holstein van te maken. We vinden het een grote eer om de beste Holstein-koeien vanuit heel Europa onder één dak te mogen verenigen.”

Aanvankelijk waren er 19 landen ingeschreven. Portugal, Oostenrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk hebben echter afgezegd. De eerste drie na de bekendmaking van de blauwtong-uitbraak in Luxemburg. De annulering van het VK heeft vooral te maken met de brexit-perikelen.

Jonge fokkers

Uiteraard zijn er ook voor jonge fokkers wedstrijden voorzien. De deelnemers vaardigen elk maximaal 2 jonge fokkers af, eentje in de juniorklasse (16 tot 20 jaar) en eentje in de seniorklasse (21 tot 25 jaar).

Op 12 april worden de scheerkunsten gedemonstreerd en beoordeeld en op 13 april gaat het om de showmanshipvaardigheden. De jury bestaat uit Cord Horman (Duitsland), Michael Halliwell (Verenigd Koninkrijk) en reservejury Quim Serrabassa (Spanje).

Beknopt programma

12 april

  • Scheercompetitie voor jonge fokkers.
  • Competitie voor roodbonte Holstein-koeien, individueel en per land. De jury bestaat uit Markus Gerber (Zwitserland) en Attilo Tocchi (Italië).
  • Veiling.

13 april

  • Showmanship competitie voor jonge fokkers.
  • Competitie voor zwartbonte Holstein-koeien, individueel en per land. De jury bestaat uit Mark Nutford (Verenigd Koninkrijk) en Attilo Tocchi (Italië).
  • Soirée.

Dagtickets kosten 15 euro. Voor 25 euro kan je 2 dagen deelnemen.

Meer info (onbegrijpelijk genoeg niet beschikbaar in het Nederlands, maar enkel in het Frans, Engels en Duits!)  www.holsteinlibramont2019.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: