Maak uw grasland klaar voor het komende seizoen!

Afgelopen zomer heeft het gras er flink van langs gekregen en hoewel de winter kort was, wil dit nog niet zeggen dat uw weiland al weer van optimale kwaliteit is. Na de droogte hebben onkruiden en slechte grassen, zoals ruwbeemd, de ruimte gekregen. Zelfs de percelen die afgelopen najaar in- of doorgezaaid zijn, zijn nog niet allemaal op volle sterkte. Dit komt omdat de wortels zich nog onvoldoende hebben kunnen ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om uw grasland klaar te maken voor het nieuwe seizoen en verdient het doorzaaien extra aandacht.

Slechte grassen eruit, goede grassen erin
Het eggen van grasland is een bewerking die ervoor zorgt dat slechte grassen, waaronder ruwbeemd en dode grassen, worden uitgekamd. Eggen activeert het bodemleven, verwijdert de viltlaag in de grasmat en geeft ruimte aan de goede grassen om optimaal te groeien.

Het doorzaaien zorgt ervoor dat de bestaande grasmat niet vernietigd wordt, maar wordt opgevuld met nieuwe en betere grasrassen met een efficiëntere en hogere productie. Dat betekent een besparing op herinzaaikosten. Naast een verbetering van de kwaliteit krijgt het verzwakte grasland extra stevigheid en draagkracht.

Het juiste gras op het juiste moment
Het ForageMax graszaadmengsel DoorzaaiMax ProNitro is speciaal ontwikkeld door DLF voor het doorzaaien van grasland. Het mengsel bestaat uit Engels raaigras diploïd en tetraploïd. De diploïde zaden zijn gecoat met de stikstofcoating ProNitro, dit maakt de diploïde zaden even zwaar als de tetraploïde zaden en zorgt voor een nog snellere opkomst. Dit resulteert in een betere vestiging van het gehele mengsel.

Doorzaaitips

  • Zaai door wanneer de grond voldoende draagkracht heeft en de temperatuur nog laag is. Hierdoor heeft het gras meer kans om zich goed te ontwikkelen.
  • Gebruik het juiste doorzaaimengsel voor een betere aanslag. DoorzaaiMax ProNitro zorgt voor een extra sterke en snellere vestiging door de stikstofcoating op het graszaad.

Wat zijn de voordelen van ProNitro gecoat graszaad?

  • Het geeft een sterkere en snellere vestiging.
  • De stikstofcoating voedt het zaad en niet de onkruiden.
  • Het geeft gemiddeld 30% meer gekiemde planten.
  • De groei van de wortels en scheuten is beter.
  • De stresstolerantie is beter.

Bekijk welke voordelen ProNitro-graszaadcoating nog meer heeft.

Meer weten over het doorzaaimengsel van DLF? Neem dan eens hier een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: