Volgens het laatst gepubliceerde rapport van marktonderzoeksbureau Fact.MR groeit de markt voor Parmezaanse kaas voor het einde van 2032 tot een omvang ten bedrage van 22,1 miljard USD. De vraag zal naar verwachting toenemen met 2,8 procent. Eind 2021 bereikte de productie van Parmezaanse kaas ongeveer 163,7 duizend ton in het land.
In Parmezaanse kaas zit een verwaarloosbare hoeveelheid lactose, waardoor het product geschikt is voor mensen met een lactose-intolerantie. De thuisconsumptie van deze kaassoort zal de komende jaren waarschijnlijk toenemen. Daarnaast wordt de kaas steeds meer verpakt aangeboden. Ook de draagt de langere houdbaarheid bij aan het versterken van de vraag op de wereldmarkt.
De markt voor deze kaas is competitief omdat nieuwkomers plannen hebben om nieuwe ondernemingen te starten. Verder zullen positief nieuws met betrekking tot de grootschalige productie van deze kaas en plannen om in de komende tien jaar grotere productie-installaties op te zetten.
Je hebt zojuist een deel van een artikel uit het vakblad Melkveebedrijf gelezen. Meer van dit, thuis op de mat?