Medewerkers van Evonik kunnen in het bedrijfsrestaurant voortaan smullen van de heerlijke desserts van De Zuivelboer uit Essen. De chemiereus vroeg aan cateraar Food&i om zo veel mogelijk met verse, lokale producten te werken. Daar zijn de producten van De Zuivelboer een heel smakelijk voorbeeld van.
De Zuivelboer: familiebedrijf met een passie voor koeien en zuivel
De Zuivelboer, gevestigd in Essen-Hoek, is een familiebedrijf dat al vijf generaties lang met toewijding en vakmanschap voor hun ca. 120 koeien zorgt. De familie Somers verwerkt de dagverse melk van hun eigen koeien tot een breed scala aan heerlijke zuivelproducten. Van verse melk en yoghurt tot de lekkerste vanille en chocolade puddings en rijstpap, de producten van De Zuivelboer zijn een ware traktatie. “Wij verzorgen onze dames met liefde en wij zijn verzot van vers,” aldus De Zuivelboer. “Deze samenwerking stelt ons in staat om onze passie voor verse, lokale zuivel met nog meer mensen te delen.”
Wat De Zuivelboer bijzonder maakt, is dat zij werken volgens het principe van de korte keten, hierdoor houden ze de afstand tussen producent en consument zo kort mogelijk. Dit betekent lokale aankopen, minder transport en een kleinere ecologische voetafdruk – een win-win voor zowel het milieu als de smaak.
Boer Wim melkt ‘s morgens om 6 uur de koeien, terwijl Anouk de melk verwerkt tot zuivelproducten die dezelfde dag nog in het koelschap liggen, verser kan bijna niet.
“Wij waren blij verrast met de vraag van Food&i om onze desserts te leveren bij Evonik”, legt Seppe Somers van De Zuivelboer uit. “Ondertussen zijn mijn broer Wim, zijn vrouw Anouk en ik de vijfde generatie van ons familiebedrijf. We kregen zelfs al vragen van medewerkers van Evonik waar ze onze pudding en rijstpap buiten in hun bedrijfsrestaurant nog kunnen kopen, om er ook buiten het werk van te genieten. Intussen zijn er in de regio Noord-Antwerpen verschillende verkooppunten waar ze daarvoor terecht kunnen”, geeft Seppe Somers mee.
Duurzaamheid en lokale betrokkenheid centraal
Danny Erreweyaert, Communicatie & Facility Manager bij Evonik, benadrukt dat de toewijding van De Zuivelboer aan duurzaamheid en kwaliteit perfect aansluit bij hun waarden. ‘We voorzien onze medewerkers met plezier van de allerlekkerste, lokaal geproduceerde zuivelproducten. Recent hebben we ook onze medewerkers die een opruimactie van zwerfvuil organiseerden, beloond met een vers ijsje van De Zuivelboer. Dat viel goed in de smaak”, vertelt Danny Erreweyaert.
“Het aanbieden van verse en lokaal geproduceerde zuivelproducten aan onze medewerkers past perfect in onze visie rond duurzaamheid”, zegt Danny Erreweyaert, Communicatie & Facility Manager bij Evonik. “Zowel wij als onze cateraar Food&i zijn grote voorstanders van lokale leveranciers. De korte keten heeft onder meer een positieve impact op de CO2-uitstoot.”
“Bij Food&i bieden we onze klanten op maat gemaakte oplossingen, met een sterke focus op lokale en verse producten” aldus Frank Wubben, Directeur Food&i. “De samenwerking met De Zuivelboer en Evonik is een uitstekend voorbeeld van hoe we inspelen op specifieke behoeften van onze klanten. Door deze samenwerking dragen we bij aan zowel de lokale economie, als aan het welzijn van onze gasten, die dagelijks kunnen genieten van hoogwaardige zuivelproducten.”
Zuivel blijft onmisbaar in het havengebied
Hoewel er tegenwoordig vele alternatieven zijn voor zuivel, blijft het een belangrijk en geliefd product, zeker in het havengebied en de chemische sector. Vroeger werd gedacht dat melk een beschermende werking had tegen schadelijke stoffen, maar inmiddels weten we dat dit een mythe is. Tegenwoordig worden werknemers beschermd met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals maskers, handschoenen en beschermende kleding. Toch blijft zuivel een vaste waarde voor velen, en dankzij de samenwerking tussen Food&i, Evonik en De Zuivelboer kunnen ook de medewerkers in het havengebied blijven genieten van een heerlijk glaasje (of potje) lokale zuivel.
Bron: Zuivelboer