Milcobel-melkprijs voor tweede maal verhoogd

Nadat Milcobel de standaardprijs voor januari met 1,40 euro per 100 liter verhoogde, werd nu beslist de prijs voor februari met 0,50 euro per 100 liter te verhogen tot 28,90 euro. Dat staat naar verluidt voor een reëel uitbetaalde melkprijs van 31,37 euro per 100 liter.

Afgelopen week heeft de raad van bestuur overigens ook beslist om te breken met de gewoonte om telkens de melkprijs te bepalen voor de voorbije maand. Milcobel zal de melkprijs voortaan voor de lopende maand meedelen.

Uit goede bron vernemen we tevens dat de site in Schoten inmiddels in de firma Gosselin een koper gevonden heeft. Sneller dan verwacht en met een hoger rendement dan voorzien, klinkt het.

Deze meevaller zal verrekend worden in een getrouwheidspremie – voorbehouden voor alle actieve leveraars vanaf 1 juli 2021 – van 0,30 euro per 100 liter op alle leveringen van juli tot en met december 2021.

Waarmee duidelijk wordt dat het management er nu alles aan doet om het vertrouwen van de leden terug te winnen en de uitstroom te stoppen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *