Milcobel vult melktekort Voedselbanken aan

Afgelopen weken meldden diverse media dat de Belgische Voedselbanken kampen met tekorten aan basisproducten, waaronder ook melk. Milcobel zal daarom alvast zo’n 50.000 liter halfvolle melk aan de Voedselbanken leveren.

Dit komt bovenop de reeds bestaande bevoorrading met kaas en roomijs vanuit de respectievelijke Milcobel-business units Consumer Products & Service en Ysco.

“Duurzaam ondernemen gaat ook over het opnemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Peter Koopmans liet Milcobel-ceo in een mededeling ter zake noteren. “Het aangaan van een engagement naar de Voedselbanken hoort gewoon bij de manier van werken binnen een coöperatie zoals de onze.”

De Belgische Voedselbanken dankten welgemeend. “Dit geeft blijkt van een daadwerkelijk engagement en de juiste ingesteldheid wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Jef Mottar, afgevaardigd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken.

De Belgische Federatie van Voedselbanken vertegenwoordigt een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken. Deze Voedselbanken staan in voor de gratis herverdeling van geschonken levensmiddelen, afkomstig van o.m. de voedingsindustrie, de retail, groenten- en fruitveilingen en het Europees Fonds voor hulp aan de meest behoeftigen. In 2017 werd 16.500 ton voedsel verdeeld via 641 erkende caritatieve verenigingen aan meer dan 157.000 behoeftigen.

Bron: Milcobel – 25 oktober 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: