Milk Trading Company aangegroeid tot 208 leden

De Milk Trading Company, een samenwerkingsverband tussen melkveehouders met als doel zich beter te wapenen tegen de wispelturige opbrengst- en kostprijs, verwelkomende afgelopen maanden 80 nieuwe leden. Het initiatief opgestart door DLV Belgium verzamelt, verspreid over België en Nederland, inmiddels 208 melkveehouders die samen een productie van 314 miljoen liter vertegenwoordigen.

Net als vorig jaar kon de MTC haar leden een mooie ‘dertiende maand’ uitbetalen. “Bovenop de fysieke melkprijs van de leden, werd een bonus gerealiseerd van 1,68 cent/liter over alle afgedekte liters”, luidt het in een persbericht. “Dit is het resultaat van de winsten die in 2019 werden gerealiseerd op de termijnmarkten van zuivel- en voedergrondstoffen.”

Door het afdekken op de termijnmarkt slaagt de MTC er voor het tweede jaar op rij dus in eerste instantie in een hogere melkprijs realiseren. “Een bijkomend voordeel is dat de melkveehouders meer inzicht krijgen in de zuivel- en voedergrondstoffenmarkt waardoor ze het sentiment in de fysieke markt beter kunnen inschatten”, aldus nog de nota.

Voor meer info klik op www.milktradingcompany.be

Bron: naar MTC – 6 februari 2020

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: