Nieuw record voor jubileumeditie Agro-Expo Vlaanderen

170 exposanten – 20 bedrijven meer dan twee jaar geleden, een nieuw record dus – zullen op Schiervelde in Roeselare (West-Vlaanderen) hun beste beentje voorzetten tijdens de 20e editie van Agro-Expo Vlaanderen. Die loopt van zaterdag 25 tot en met maandag 27 januari 2020.

Een en ander maakt dat deze jubileumeditie op een recordaantal standhouders kan bogen. “We gaan naar 170 exposanten tegenover anders 150”, aldus secretaris Marc Debode. “In september waren we al volzet. We dreigden een 20-tal exposanten te moeten weigeren. Dat hebben we als volgt opgelost. Op de parking Schiervelde komt er een tent van 100 bij 30 meter, 3.000 m² dus: 2.000 m² voor het rundvee (show- en wachtruimte) en 1.000 m² daarvan afgescheiden met een glazen wand als extra expositieruimte. Er wordt voor een verbinding met de expositiehal gezorgd zodat bezoekers niet naar buiten moeten om zich naar dit gedeelte te begeven.”

Advertising

Vooruit kijken, niet achterom

Omdat het een jubileumeditie betreft mag de bezoeker nog meer extra’s verwachten. Enkele voorbeelden.

Marc Debode: “We willen niet zozeer terugblikken maar vooral naar de toekomst kijken. Vandaar het initiatief om ‘The young generation in the picture’ te plaatsen, zoals het op de affiches en publiciteit van de beurs staat. Daarom werd de opdracht gegeven om vijf jonge ondernemers te interviewen. Resultaat zijn vijf spotjes van toekomstgerichte ondernemingen – een varkensbedrijf, een melkveebedrijf, een pluimveebedrijf en twee tuinbouwbedrijven – waarvan de managers hun eigen verhaal brengen met een toekomstvisie.” De filmpjes komen op de site te staan en zullen ook bij de opening van de beurs gebruikt worden.

Nog tijdens die opening zal er ook voor het eerst ‘een award voor het betere eindwerk’ (dixit Debode) worden bekroond. “Daartoe werden inmiddels vijf eindwerken uit de bacheloropleiding aan Vives genomineerd”, verklapt de secretaris ons alvast.

Programma

Zaterdag 25 januari 2020 om 13u00 is het alweer tijd voor de keer op keer fel gesmaakte Junoir Agro-Expo Jongveeshow.

Nog op zaterdag staat ook de Agro-Expo Dairy Sale op de agenda; met vanaf 18 uur bezichtiging en om 20 uur de start van de veiling.

De Koeparade start op zondag 26 januari 2020 om 10u00 en loopt door tot 16u00. Qua deelnemers wordt er dit jaar gemikt op 100 koeien uit geheel Vlaanderen.

Op maandagvoormiddag organiseert de VPOV een debat onder de titel ‘Nadenken over je afzetstrategie’. Start om 10u00 in de conferentiezaal.

In de namiddag wordt in dezelfde ruimte vanaf 14u00 het onderzoeksproject – hoe de andere vleeskip op de Vlaamse markt zetten? – voorgesteld.

Expohal te krap

Hoewel we niet om de vaststelling heen kunnen dat de Expo Roeselare te klein is voor deze nog steeds groeiende manifestatie, is de hal aan de Diksmuidsesteenweg 400A (adres voor de gps) te Roeselare ook voor deze jubileumeditie the place to be.

De beurs is iedere dag toegankelijk van 10 tot 19 uur. Een toegangsticket kost 10 euro. Parkeren kan gratis op de terreinen van de Reo-veiling, waarna lijnbussen jou afzetten aan de Expo.

Bezoek voor het laatste beursnieuws de vernieuwde website: www.agro-expo.be

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *