Nieuwe E300 draaistal van DeLaval

DeLaval introduceert in de Benelux de nieuwe E300 buitenmelker draaistal. De eerste stal is opgestart in het westen van België en voor het einde van dit jaar worden er nog enkele afgeleverd in de Benelux.

Advertising

De DeLaval E300 draaistal is ontwikkeld rondom het FastFlow-principe. Dat wordt gekenmerkt door de onderstaande eigenschappen:

  • DeLaval FastBail – De 15˚ melkstand zorgt voor een vlottere in- en uitloop en verzekert bovendien een betere slanggeleiding en positie van het melkstel. Hierdoor ontstaat meer rust tijdens het melken, wat bijdraagt aan een hoger dierenwelzijn en arbeidsgemak.
  • DeLaval FastExit– Deze zorgt voor een vlotte uitloop doordat alle koeien spontaan de goede richting uitdraaien bij het verlaten van het platform. In combinatie met de FastBail, levert dit een vlot en veilig koeverkeer op.
  • DeLaval Cockpit – De Cockpit zorgt voor volledige controle voor de melker binnen handbereik. De platformbesturing samen met een DelPro Interactief Overzichtscherm en de helpende stem geven de juiste informatie op het juiste moment. Bovendien kan er makkelijk worden bijgestuurd via het touchscreen om een koe te separeren, een tweede ronde te laten maken of een melkattentie mee te geven.

De E300 draaistal kan optioneel worden uitgevoerd met DeLaval TSR sprayrobot. Dankzij deze robot wordt de nabehandeling feilloos uitgevoerd en is een 50-stands melkstal perfect te managen met slechts één persoon. De Evanza melkstellen passen prima bij dit nieuwe type stal.

Bron: naar DeLaval – 20 oktober 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *