Nieuwe mijlpaal voor project ‘Stabiele Melkprijs’ van Colruyt Group en Inex

330 Inex-melkveehouders tekenden een jaar geleden in voor het aanbod van de Colruyt Group en Inex voor de ontvangst van een stabiele melkprijs van 34,76 cent/liter voor een deel van hun melkvolume. De Colruyt Group deelt nu mee dat de Boni Selection-producten uit het project vanaf nu zijn winkelrekken liggen.

Ter herinnering: begin 2019 kregen de bij Inex aangesloten melkveehouders allemaal samen het voorstel om deel te nemen aan een samenwerking tussen Colruyt Group en Inex, waarbij ze konden instappen om een transparante, stabiele melkprijs te ontvangen voor een deel van hun melkplas. Er tekenden 330 melkveehouders in en het project kon van start gaan.

Vanaf nu, april 2020, participeren deze melkveehouders met 18,50 procent van hun melkplas in het project gedurende 5 jaar. Deze melkveehouders zullen voor dit volume een vaste melkprijs van 34,76 cent/liter uitbetaald krijgen, en dat voor de hele periode.

Inex investeerde het laatste jaar in een nieuwe productielijn om de verhoogde volumes aan te kunnen. Een nieuwe verpakking en labels voor deze nieuwe range aan Boni Selection referenties werd ontwikkeld, zodat ze duidelijk herkenbaar zijn voor de klanten. Momenteel zijn alle referenties aanwezig in de winkels van Colruyt Laagste Prijzen, OKay en Spar Colruyt Group.

Het gaat over 13 Boni Selection referenties: 8 melkreferenties en 5 roomreferenties, waaronder Boni Selection Magere, Volle en Halfvolle melk, Boni Lactosevrije melk en Boni Selection Room.

Op de verpakking staat het opschrift “Wij steunen Belgische melkboeren, en jij nu ook!” te lezen. Voor een blik op de producten klik Boni_Melk_NL (PDF)

Bron: naar Colruyt Halle – 29 april 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: