Nieuwste innovaties van Fullwood Packo gebaseerd op ‘Koe-eerst’-benadering

Algemeen is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid, dierenwelzijn en de herkomst van producten. Veel melkveehouderijen zijn dan ook op zoek naar een betere manier om te innoveren en hun melkstrategieën te ontwikkelen. Zo kunnen ze ook in een veranderende markt succesvol zijn. Naar verwachting zal de bevolking in 2067 wereldwijd groeien tot zo’n 10,5 miljard mensen. Parallel hiermee zal de vraag naar duurzame zuivel stijgen.

Om in te spelen op de evoluerende melkveehouderijen, besteden steeds meer dienstverleners in de sector tijd en middelen om die waarde voor hun klanten vrij te maken. Soms is dit in de vorm van een nieuwe machine die een aantal extra functies bevat. Voor anderen, zoals Fullwood Packo, een vooraanstaande internationale aanbieder van geïntegreerde melk- en koeloplossingen, is consistentie uitermate belangrijk.

“Innovatie is voor ons een marathon, geen sprint”, zegt Glenn De Buf, productmanager van Fullwood Packo. ”We vinden het belangrijk om te luisteren naar en te leren van onze melkveehouders en partners. Alle feedback is waardevol en gebruiken we om onze melkoplossingen te verbeteren.”

Fullwood Packo ontwikkelt al meer dan twintig jaar melkrobots. Hun meest recente geautomatiseerde robot – de M²erlin – garandeert een ontspannen melkomgeving voor koeien en hun melkveehouders, wat resulteert in een soepelere bediening en betere resultaten. De robot heeft geavanceerde slimme technologie die melken productiever en efficiënter maakt dan ooit tevoren.

Alleen al in de eerste helft van 2020 zijn verscheidene belangrijke functies toegevoegd om de melkervaring te verbeteren. Deze zijn alle rechtstreeks gebaseerd op feedback van melkveehouders.

Een ‘koe eerst’-benadering
De nieuwste update van firmware en machinebeheer vermindert de aansluittijd en maakt de machines betrouwbaarder. Het melkproces is hierdoor zowel voor de koe als voor de melkveehouder efficiënter en aangenamer. De bijna geluidloze arm is aangepast zodat de bewegingen nog soepeler zijn en minder storend voor de koe, terwijl ze niet inboeten op werkzaamheid.

“Een ‘koe eerst’-benadering is het basisprincipe voor Fullwood Packo”, zegt Glenn. “Bij elke beslissing of verandering die we doorvoeren, staat de koe op de eerste plaats. Gezondere koeien produceren gezondere melk, wat zorgt voor betere kwaliteit en resultaten voor onze melkveehouders.”

Deze focus op een uitmuntende koegezondheid resulteert ook in enkele andere nieuwe functies. Verbeteringen in het borstelen en besproeien van de spenen bevorderen de algemene hygiëne, aangezien de koeien volledig en zorgvuldig worden gemolken en zo de algehele gezondheid in de kudde vergroot. Omdat dierenwelzijn een prioriteit is op elk bedrijf en door de toegenomen aandacht voor consumenten en regelgeving, is een plezierige melkomgeving belangrijker dan ooit.

Fullwood Packo baseert zich op zijn jarenlange ervaring in melken en koelen, gesteund door een groot partnernetwerk. Hun melkoplossingen verzekeren op die manier een betere koegezondheid terwijl ze hun melkveehouders ondersteunen en steeds zorgen voor uitzonderlijke resultaten.

Slimmer melken
M²erlin is door gebruikers geprezen om zijn slimme functies en inventieve gebruik van de nieuwste technologie om de melkprocessen te verfijnen en stroomlijnen. Nieuwe en verbeterde sensoren verhogen de hoeveelheid data die tijdens het melken worden verzameld. Deze worden vervolgens gesynchroniseerd met de M²erlinInfo smartphone app voor toegang en bediening op afstand. Inbegrepen zijn de aanpasbare alarmen die eventuele problemen tijdens het melken of reinigen signaleren, waarbij melkveehouders nu melkcriteria voor hun koeien kunnen instellen en een bericht ontvangen als hieraan niet wordt voldaan.

Bijkomend is er een nieuw speendetectiesysteem: de TDS2. De TDS2 is een betrouwbare en effectieve sensor en zorgt voor een robuuste en toekomstbestendige M²erlin. Hij kan zonder moeite de vaak uitdagende omstandigheden in een melkveehouderij aan. De M²erlinInfo-app ontvangt continue updates met bijkomende lagen intuïtieve functies zodat melkveehouderijen hun melkactiviteiten kunnen meten, monitoren en maximaliseren.

“Innovatie is een modewoord, maar wat betekent het feitelijk voor melkveehouders?”, vraagt Glenn. “We bekijken altijd de constructie en de hardware van de M²erlin om ervoor te zorgen dat onze apparatuur betrouwbaar en robuust blijft, terwijl de kosten voor de eigenaar laag blijven. Het is ons doel om de kosten voor de melkveehouder te verminderen en zijn winstgevendheid te vergroten – elke update moet meteen een voordeel opleveren voor de koeien en het bedrijf.”

Steeds nieuwsgierig
Met steeds meer melkveehouderijen op zoek naar een geautomatiseerde melkoplossing op hun maat, zorgt Fullwood Packo ervoor dat het ondersteuning biedt aan bedrijven van verschillende grootte: “Of je nu een grootschalige onderneming of een klein familiebedrijf met grote ambities runt, we hebben een melkoplossing die perfect is afgestemd op de bedrijfsvoering en de koeien”, voegt Glenn toe.

“Geavanceerdere technologieën hebben de zuivelindustrie al getransformeerd en er zijn nog meer veranderingen op komst. Innovatie is de levensader van de agrarische sector. Hoewel er ook uitdagingen zijn, zijn er interessante mogelijkheden in het vooruitzicht voor zowel melkveehouders als de gehele sector. Slimmere oplossingen zullen nieuwe en waardevolle deuren openen voor de toekomst van melken; van meer efficiëntie tot hogere opbrengsten en meer duurzaamheid.”

Info – fullwoodpacko.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *