Nils van Dam nieuwe CEO van Milcobel

Vanaf 19 mei 2020 gaat Nils van Dam aan de slag als nieuwe CEO van de zuivelcoöperatie Milcobel.

Nils van Dam heeft meer dan 30 jaar ervaring in de voedingsindustrie. Hij vervulde verschillende directiefuncties op globaal, Europees en lokaal niveau bij o.a. Unilever, AB-Inbev en Scopernia. Hij was jarenlang een drijvende kracht in sectororganisaties en was onder meer lid van het Bureau van FEVIA waar hij mee aan de basis lag van de langetermijnstrategie ‘Small Country, Great Food’.

De raad van bestuur heeft volgend mandaat aan de CEO toegekend:

  • Maximale waardecreatie voor de leden-melkveehouders te realiseren, zowel in melkprijs als in ondernemings- of aandeelhouderswaarde;
  • Milcobel Groep verder uit te bouwen tot een performant, solide en efficiënt bedrijf;
  • De strategie voor Milcobel ‘2025 and beyond’ uitwerken.

In een persbericht spreekt Dirk Ryckaert, voorzitter van Milcobel, als volgt zijn vertrouwen in de nieuwe CEO uit: “Met Nils halen we een zeer veelzijdig manager aan boord, die over de juiste capaciteiten beschikt om samen met het management en alle medewerkers de nodige veranderingsprocessen verder vorm te geven en te realiseren. Als Raad van Bestuur verwachten we dat deze noodzakelijke veranderingen snel geïmplementeerd worden om aldus de melkprijspositie en winstgevendheid van onze coöperatie te verbeteren, en de gedane investeringen sneller te laten renderen.”

Bron: naar Milcobel – 18 mei 2020

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: