Opendeurdag bij Vervaeke op 16 maart

Op zaterdag 16 maart zet windzeilproducent Vervaeke tussen 10 en 17 uur zijn deuren open voor het grote publiek. Een uitstekende gelegenheid om het bedrijfsgebouw dat vanaf volgende maand in opvallend jasje gehuld wordt ook van binnen te leren kennen.

Dat het bedrijfsgebouw een metamorfose ondergaat, heeft alles te maken met de recente fusie van de windzeilenfabrikant met een speler die gespecialiseerd is in gevelbekleding.

Vervaeke Agri, Industrial en Artextile

Vervaeke werd opgericht in 1990 door Geert Vervaeke. In 2015 nam Kristof Blockeel het bedrijf over. Aanvankelijk richtte Vervaeke zich enkel op landbouwtoepassingen. Stalgebouwen voorzien van regelbare of vaste windzeilen op maat, maakt nog steeds een groot deel uit van wat ze doen.

Doorheen de jaren vonden steeds meer industriële bedrijven hun weg naar Vervaeke, op zoek naar een oplossing op maat. Van het afsluiten van fabrieksgebouwen, tot het plaatsen van windschermen aan skischansen. Daarom was het voor Vervaeke een logische stap om zich verder te specialiseren in industriële toepassingen met technisch textiel.

In 2018 fuseerde Vervaeke met Tapes&Banners. Een bedrijf dat ook helemaal thuis was in de wereld van technisch textiel, maar zich voornamelijk focuste op architecturale toepassingen, gevelbekledingen, membraanstructuren en tenten. Tapes&Banners werd omgedoopt tot Vervaeke Artextile, en vestigde zich samen met Vervaeke Agri en Vervaeke Industrial op een nieuwe, grotere locatie in Ruiselede.

Anno 2019 werken er zo’n 30 werknemers. Die produceren en monteren constructies met windschermen en technisch textiel op maat voor gebruik in de landbouw, industrie en architectuur.

Hoe gaat het eruit zien?

Momenteel huist Vervaeke in een betonnen bedrijfsgebouw: strak maar met weinig karakter. Volgende maand komt daar echter verandering in. Tegen de gevel komt er een façade in technisch textiel die van het gebouw pelt en zo verwijst naar de gelaagdheid van het bedrijf.

Het ontwerp kwam er in overleg met het architectenbureau DMOA uit Leuven en het Nederlandse adviesbureau Tentech. Op de façade zal het landschap gespiegeld worden dat zich aan de overkant van de straat bevindt. Het luidt dat het bedrijf zo ‘zijn hart voor de landbouwsector in de verf’ wil zetten.

Noteer alvast de datum en het adres: Eekhoudstraat 45 – 8755 Ruiselede

Bron: Vervaeke – 19 februari 2019

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: