Opendeurdag nieuwe stal in Beervelde op 26 april

Op vrijdag 26 april 2019 organiseert de familie De Coninck een opendeurdag ter gelegenheid van de ingebruikname van hun nieuwe melkveestal. Tussen 10 en 17 uur bent u van harte welkom in de Hanselaarsstraat 40 te 9080 Beervelde.

De nieuwe 6-rijige melkveestal is voorzien van 185 diepstrooiselboxen. Er werd bijzondere aandacht besteed aan arbeidsefficiëntie. Het automatisch melksysteem met gestuurd koeverkeer en de ruime stro- en separatieboxen met vip-ingang op de robots dragen hiertoe bij. Het instrooien van de diepstrooiselboxen met de gescheiden mest, van de achteraan in de stal opgestelde mestscheider, gebeurt eveneens automatisch.

Advertising

De stal kreeg een volle welzijnsvloer. Die betekent niet alleen een hoog comfort voor de koeien; in combinatie met de mestschuiven wordt de emissie geminimaliseerd. Tegelijk kan de pocketvergister zo van voldoende verse mest voorzien worden. De kleinschalige biogasinstallatie draagt bovendien bij tot het doel om een energieneutrale stal te bouwen.

Om stilstanden van de robots te vermijden tijdens het ophalen van de melk, werd er voor een zelfreinigend buffervat geopteerd. De melk wordt bewaard in een verticale melkkoeltank van 21.000 l die door middel van ijswater gekoeld wordt. De ijsaccumulator doet eveneens dienst als stockage van energie.

Het welzijn van de veestapel wordt op de voet opgevolgd met behulp van stappentellers en een complete managementsoftware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: