Peter Koopmans in april nieuwe ceo van Milcobel

De raad van bestuur van Milcobel heeft Peter Koopmans benoemd tot nieuwe ceo. Begin april 2018 volgt hij Eddy de Mûelenaere op, die dan zijn professionele activiteiten terugschroeft.

Peter Koopmans (° 1966) is burgerlijk ingenieur elektromechanica (KU Leuven) en behaalde een MBA aan INSEAD (Fontainebleau, Frankrijk).

Advertising

Hij startte zijn loopbaan bij Denayer Thermal Industries (Willebroek). Vervolgens vervulde hij diverse managementfuncties bij Cockerill Mechanical Industries (Seraing), Tiense Suikerraffinaderij (Tienen) en Südzucker Group (Mannheim, Duitsland).

In 2014 ging hij aan de slag bij Milcobel als Operations Director van Milcobel Dairy. Hij speelde een hoofdrol in de operationele verbeteringen in de melkverwerking, in de betere benutting van de capaciteiten en in de optimalisatie van de transformatiekosten. Onder zijn verantwoordelijkheid is ook de nieuwe melkpoederfabriek in Kallo gerealiseerd.

“Ook de zuivelsector wordt zowel in eigen land als internationaal geconfronteerd met tal van grote uitdagingen. Peter Koopmans heeft niet alleen in operations, maar ook in de uitbouw van een aantal groepsdiensten een belangrijke bijdrage geleverd. Met daarenboven de realisatie van complexe projecten in Milcobel, heeft hij op korte tijd bewezen dat hij de geknipte man voor deze job is”, verklaarde Milcobel-voorzitter Dirk Ryckaert.

Bron: Milcobel – 19 december 2017

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *