Provinciale Fokveedag Beveren op 11 augustus 2019

Terwijl heel wat jaarmarkten steeds minder succes hebben, stijgt het aantal bezoekers van de provinciale Fokveedag. In 2018 kwamen er meer dan duizend bezoekers én trok het evenement heel wat gezinnen.

Advertising

De organisatoren doen er dan ook alles aan om een gevarieerd programma te serveren. Zo laten de landbouwers zien wat ze in hun mars hebben en dat ze garant staan voor duurzaam en veilig voedsel.  ’s Morgens kunnen de bezoekers genieten van een streekproductenontbijt en op de middag van stoofvlees met frietjes. Dit stoofvlees is afkomstig van het Saeftingherhof in Kieldrecht.

Prijskamp roodbont, zwartbont en witblauw

Provinciale Fokveedag Beveren

Geert Verhelst, landbouwer uit Melsele, is voorzitter van de Provinciale Fokveedag : “De Fokveedag is een hoogdag voor de Oost-Vlaamse landbouw. De landbouwers tonen 86 melkkoeien van het roodbont en zwartbont ras en 65 witblauwe runderen. Wij willen laten zien aan het publiek dat wij een passie hebben voor onze stiel en goed zorg dragen voor onze dieren. De kwaliteitseisen voor Belgische melk en vlees zijn zeer hoog, we staan dan ook garant voor veilig voedsel.” aldus Geert. De veeprijskamp begint om 10 uur en bestaat uit verschillende reeksen waarbij de runderen zijn opgedeeld naar ras en naar leeftijd. De professionele jury keurt hun uiterlijk en hun verzorging, bij melkvee is de kwaliteit van de uier van belang en bij vleesvee de breedte van het dier. Bij iedere reeks geven de keurders een woordje uitleg naar het publiek. Rond 17 uur maken ze de mooiste koeien bekend die met de ereprijzen naar huis gaan.

Provinciale Fokveedag

11 augustus 2019, 10-18 uur, Gravenplein Beveren, www.fokveedag.be

(bron en beeld: Provinciale Fokveedag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: