Quartes wordt een deel van Agrifirm Group

Het mengvoederbedrijf Quartes gaat nauw samenwerken met Agrifirm. De strategische samenwerking moet leiden tot kennis- en schaalvergroting en zal uiteindelijk uitmonden in een overname door Royal Agrifirm Group.

Quartes heeft in België mengvoederfabrieken in Roeselare, Hasselt en Deinze evenals een akkerbouwtoeleveringsbedrijf Agri-Activ. “Ons bedrijf denkt aan het beste voor zijn klanten en handelaren enerzijds en zijn medewerkers anderzijds“, stelt Frederic Boone, algemeen directeur Quartes in een mededeling.

“We verwelkomen met Quartes een belangrijke speler die, samen met de vestiging van Royal Agrifirm Group in Drongen en Grobbendonk, de positie van ons en onze klanten op de Belgische markt enorm zal versterken”, aldus Dick Hordijk, ceo Royal Agrifirm Group, in dezelfde mededeling.

Nog volgens de verklaring worden Quartes en Agri-Activ ‘op den duur’ onderdeel van Royal Agrifirm Group. Alle medewerkers blijven werkzaam voor het bedrijf Quartes en Agri-Activ en het nieuwe managementteam wordt gevormd uit vertegenwoordigers van alle betrokken partijen.

Het hoofdkantoor van de voorgenomen onderneming zal in Deinze gevestigd worden en de vestigingen worden gehandhaafd. De mengvoederproductie zal verdeeld worden over vier fabrieken: Roeselare, Grobbendonk, Deinze en Hasselt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: