Ruim 4 miljoen euro Vlaamse subsidies voor innovatieve projecten

Een luchtwasser op een natuurlijk geventileerde melkveestal en een innovatieve kraamstal voor biggen. Het zijn slechts 2 voorbeelden van de 40 innovatieve projecten die samen meer dan 4 miljoen euro steun krijgen van de Vlaamse overheid.

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits: “Innovatie in de land- en tuinbouwsector is belangrijk om economische ontwikkeling te realiseren en tegemoet te komen aan maatschappelijke uitdagingen. Dit jaar staat de circulaire economie in de kijker”.

Advertising

De projectoproep innovatiesteun stimuleert land- en tuinbouwers om innovatieve en vernieuwende ideeën toe te passen op hun bedrijf. Technieken die succesvol zijn, kunnen nadien doorstromen naar de lijst met reguliere VLIF-investeringssteun. 52 landbouwers en 3 groepen van landbouwers dienden een innovatief project in.  40 van de 55 ingediende projecten werden geselecteerd op basis van hun totaalscore op vlak van innovatie, duurzaamheid, haalbaarheid en samenwerking.  Voor het thema circulaire economie, werden 10 projecten geselecteerd.

De maximale subsidie bedraagt 200.000 euro voor landbouwers en 300.000 euro voor een groep van landbouwers met een maximum van 40 procent van de subsidiabele investeringskost. De totale steun voor de projecten bedraagt 4.165.500 euro.

Voor een overzicht van de geselecteerde projecten klik 40 innovatieve projecten

Bron: naar een mededeling van het kabinet minister Crevits – 9 juli 2020

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: